Ekonomi

Dar gelirlilere umut ışığı oldu! Evi olmayan dar gelirli ailelere devlet yardımı başladı!

Dar gelirli ve evi bulunmayan hanelere devlet yardımı kampanyası başlatıldı. İşte detaylar!Dar gelirli ailelere devletten kira yardımı yapılacağı duyurusu vatandaşları sevindirdi

Dar gelirli olan, ev sahibi olmayan vatandaşlar için yardım kampanyası başlatıldı. Dar gelirli ailelere devletten kira yardımı yapılacağı duyurusu vatandaşları sevindirdi.

İşte haberin detayları…

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar dar gelirli aileleri geçim sıkıntısı içine düşmelerine neden oldu. Bu durumda vatandaşlara yüksek tutarlarda devlet desteği ihtiyacı doğdu. Kira yardımından yararlanacak olan vatandaşlar için şartlar belirlendi.

Kriterleri sağlayan hanelere destek verilecek. Yapılan güncelleme sonucunda kira yardımından faydalanacak vatandaş şu şekilde belirlendi. Evlerinin bulunduğu konumda konut kentsel dönüşüm ile yıkılmış olan ailelere öncelik tanınacak.

KİRA YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Kira yardımı için belirleniş olan şartlar şöyledir;

DİĞER TANINAN FIRSATLAR!

Dar gelirli ailelerin başvurabileceği, gıda, fatura ve erzak gibi yardımlar da vardır. Bu destekler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkese sağlanıyor. Ayrıca kamu bankaları tarafından verilen ihtiyaç kredisine de başvuru da yapabilirler.

İşsizlik ve ekonomik sorunlardan dolayı geçim sıkıntısı yaşayan aileler kira yardımından yararlanabilir. Devlet her konuda yardım elini vatandaşlara uzatıyor. Telefon üzerinden birçok sağlık ve yardım kurumu ile iletişime geçilerek destek alınabilir.

BAŞVURU ŞEKLİ!

Kira desteğinden faydalanmak isteyen dar gelirli aileler e devlet üzerinden kira desteği almak istediklerini beyan edebilirler. Uygulama üzerinden T.C vatandaşlık numarası ve e- devlet şifresi ile giriş yapılır. Hak sahibi ailelere kira yardımı yapılması yazılarak çıkan ekranda başvuru işlemleri yapılır. Bunun yanı sıra Aile ve Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Müdürlükler ve Kaymakamlıklar bünyesinde de başvuru yapılabilir.

TOKİ kuraları 25 ilde iptal! Başvuru yapanlar kurasız ev sahibi oldu!

Meclisten geçti! Emekliler zam dışında bu ödemeyi de alacak!