Kent Haberleri

Dar gelirlinin hesabına her ay yatırılıyor! Aile Destek ödemelerine okkalı zam mı geldi? 1250 TL ne zaman arttırılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirlilere her ay 850 lira ile 1250 lira arasında destek ödemesi yapıyor. Peki, Aile Destek ödemelerine okkalı zam geldi mi? İşte detaylar...Söz konusu destek ödemelerinin bu ay bitmesi beklenirken bakanlık ödemelerin bir sene daha uzatılmasına karar verdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirlilere her ay 850 lira ile 1250 lira arasında destek ödemesi yapıyor. Söz konusu destek ödemelerinin bu ay bitmesi beklenirken bakanlık ödemelerin bir sene daha uzatılmasına karar verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım programlarının aylık ödemelerini yartırdıklarını açıkladı. 

Bu kapsamda dar gelirli vatandaşlar destek ödemelerine zam yapılıp yapılmayacağını sorguluyor. Peki, Aile Destek ödemelerine okkalı zam geldi mi? 1250 TL ne zaman arttırılacak?

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARA YATTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş destek ödemelerine ilişkin açıklama yaptı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım programlarının aylık ödemelerini yartırdıklarını açıkladı. 

Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ödemelerin 11 Temmuz tarihi itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandığını belirtti. Bakan Göktaş, "İhtiyaç sahibi hanelere bu ay 3,3 milyar Türk Lirası aile desteği, 1 milyar Türk Lirası da çocuk desteği olmak üzere toplam 4,3 milyar Türk Lirası ödeme yapacağız" dedi.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİNE ZAM GELDİ Mİ?

Memur ve emekli maaş zammından sonra birçok sosyal hizmet ödemelerine zam geldi. Bu kapsamda Aile Destek ödemelerinden faydalanan vatandaşlar bu destek ödemesine zam bekliyor. Ancak Aile Bakanlığından konuya ilişkin henüz resmi bir zam açıklaması bulunmuyor.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR?

Aile Destek Programı ödemeleri hane başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şu şekilde:

450 TL ve altı olan kişilere: 1.250 TL

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olan kişilere: 1.100 TL

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olan kişilere: 950 TL

1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olan kişilere: 850 TL alacak.

İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Süreç nasıl ilerliyor?

Maaşlara her yıl seyyanen zam yapılacak mı?  Seyyanen zam nedir? 

Merkez Bankası o rakamları açıkladı! Tüketici kredilerinin 399 milyar 258 milyon 430 bin TL'si konut!