29 / 04 / 2024

Dar gelirliye fırsat çok!

Dar gelirliye fırsat çok!

Dar ve orta gelirli vatandaş barınma ihtiyacına çözüm beklerken, müteahhitler “Arsa fiyatları pahalı ev mümkün değil” diyor. Peki dar gelirliyi konut sahibi yapmanın formülü nedir?



Ülkemizde ev sahipliği oranı yüzde 50'nin altında seyrediyor. Büyük şehirlerde kendi evinde oturanların sayısı, kirada oturanların sayısından daha az. Tasarruf eğilimi istenilen seviyede olmadığı için ev sahibi olma hayalinin gerçekleşeceğini düşünenler yeni fırsatların sunulmasını bekliyor.


Dar ve orta gelirli vatandaş barınma ihtiyacına çözüm beklerken, müteahhitler “Arsa fiyatları pahalı ev mümkün değil” diyor. İstanbul'da dar ve orta gelirli vatandaş için konut üretilemiyor. Şehrin merkezi bir yana gelişim çeperleri denilen bölgelerde dahi ev fiyatları milyonları buldu.


PEKİ FORMÜLÜ NEDİR ? 

Peki kiracı olmaktan kurtulup ev sahibi olmanın yolları neler, minimum maliyetle nasıl ev sahibi olunur? Ucuz ev satın alayım derken yanlışlıklara imza atmamak için neler yapılmalı? Hangi il ve ilçelerde daha rahat ev almak mümkün? Kampanya yoluyla ucuz ev sahibi olmak mümkün mü? Ev fiyatları daha da ucuzlayacak mı?  Dar ve orta gelirliler için ucuz evin adresi nereler? Merak ettiğiniz birçok konuyu 3 gün boyunca uzman değerlendirmeleri eşliğinde okuyabilirsiniz.


UZUN VADE SAKINCALI

İstanbul’da Pendik, Tuzla, Kurtköy, Beylikdüzü, Esenyurt, Sultangazi ve Sultanbeyli bölgelerinde ucuz konut bulmak mümkün. Şirket bünyesinde faizsiz taksitlendirmelerin de yapıldığı markalı projelerde 1+1 daireler 189 bin TL, 2+1’ler 296 bin liradan satılıyor. Banka kredisi kullanıldığında 120 ay vadeli satışta ise maliyetler artıyor. Ankara’da ise en ucuz evi Akyurt, Beypazarı, Sincan, Polatlı ve Elmadağ’da satın alabilirsiniz.  İzmir  ilinde de, Ödemiş, Menemen, Aliağa ve Dikili ilçelerinde metrekaresi bin 400 ile bin 900 lira arasında değişiyor. Şerefiyesi ve kat yüksekliğine göre değişen fiyatlar, sıfır dairelerde maksimum yüzde 40 daha yüksek fiyattan alıcı bekliyor.

 

Güneş / Mehmet Canıtatlı


Geri Dön