Ekonomi

Dar gelirliye üç ana destek! 25 milyar destek sahiplerini bulacak! İşte detaylar!

Dar gelirli vatandaşlara 3 ayrı destek sağlanıyor. İşte Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından yürütülen destekler!Bu alan için 25 milyar TL'yi bulan destek sağlanma planlanıyor

Dar gelirli vatandaşların elektrik, doğal gaz ve kırtasiye gibi temel ihtiyaçları karşılanıyor. Bu alan için 25 milyar TL'yi bulan destek sağlanma planlanıyor.

İşte haberin detayları…

SOSYAL YARDIM PAKETİ EKİM AYINDA BELLİ OLACAK!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde hükümet tarafından dar gelirli vatandaşlara elektrik, doğal gaz ve kırtasiye gibi temel ihtiyaçların karşılanması için 25 milyar TL'yi bulan destek sağlanacak. Bakanlıklar tarafından yürütülen çalışmalar ile dar gelirli vatandaşlara sağlanan 3 ayrı kalemdeki desteğin artırılması konusunda yapılan çalışmalar netlik kazandı. Dar gelirli ailelere sağlanan elektrik, doğal gaz ve eğitim desteği artırılıyor.

Dar gelirli ailelere verilen doğal gaz ve elektrik faturası desteği devam ediyor. Bunun yanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı üzere, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına eğitim desteği de yapılacak.

Bu doğrultuda, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bir araya gelip aile, enerji ve eğitim destekleri olmak üzere 3 sac ayağından oluşacak paketin detaylarını konuştular. Sosyal Yardım Paketi'nin detaylarını ekim ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor. Mevcut durumda da 450 ile 600 lira arasında değişen miktarlarda olmak üzere 12 ay süre ile ödenen Aile Destek Programı tutarları ile bundan yararlanan aile sayısının yeni paketle artırılması planlanıyor. Bugüne kadar, program kapsamında, 1,6 milyon eve sosyal yardım ve dayanışma vakıfları vasıtası ile hak sahipliği verildi. İlk basamakta başvurusu onaylanan yaklaşık 831 bin haneye 427,9 milyon lira toplamda ödeme yapıldı.

Diğer yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir müjde de Doğal Gaz Tüketim Desteği Programı için vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl da sürdürülecek desteğin kronik hastaların ya da yaşam destek cihazlarına bağlı kişilerin bulunduğu hanelere yüzde 5 fazla yapılacağını duyurmuştu. Program kapsamında başvurular e-Devlet üzerinden devam ediyor. Yılda 2 kez yapılan ödemeler kapsamında hanelere 450-1150 lira arasında destek sağlanıyor. Söz konusu desteğin ve destekten yararlanan hanelerin artırılması hedefleniyor. Elektrik Tüketim Desteği bağlamında da 1-2 kişilik muhtaç hanelere aylık 75 kilovatsaat, 3 kişilik muhtaç hanelere aylık 100 kilovatsaat, 4 kişilik muhtaç hanelere aylık 125 kilovatsaat, 5 ve daha fazla kişilik muhtaç hanelere aylık 150 kilovatsaat karşılığı tutar kadar aylık destek veriliyor. 2 bakanlığın yürüttüğü çalışmalar ile enerji desteklerinden yararlanan nüfus sayısı ve tutarlarının artırılacak.

Kadın erkek memur alımı başladı! Tek bir şart aranıyor! İşte detaylar!

Emekli maaşı alanlara ek gelir! Sadece o banka duyurdu! 3 gün içinde hesaplara geçiyor! İşte detaylar!

Altın alacaklar dikkat! Altın fiyatlarında yeni döneme geçildi! Rekor rakamlar tek tek açıklandı!