27 / 04 / 2024

Dar Mimarlık İnşaat Taahhüt Tasarım Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!


Dar Mimarlık İnşaat Taahhüt Tasarım Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Alihan Kalaycıoğlu ve Emre Matgöncü ortaklığında kuruldu.



Dar Mimarlık İnşaat Taahhüt Tasarım Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Alihan Kalaycıoğlu ve Emre Matgöncü ortaklığında kuruldu.

Dar Mimarlık İnşaat Taahhüt Tasarım Ve Ticaret Limited Şirketi konusu:
Şirketin başlıca amaç ve konusu şunlardır. 1- Her türlü mimari plan proje çizimini ve taahhüdünü yapmak. Bunları uygulamaya koymak, proje yöneticiliği ve ilgili resmi kurumlarda her türlü inşaat ve iskan, ruhsat işlemlerini yapmak. 2- Yurt içinde ve yurt dışında her türlü mimarlık hizmetlerini vermek ve almak. Yurt içinde ve yurt dışında mimarlık çalışmalarını yapmak ve yaptırmak üzere ofis ve bürolar açmak. 3- Özel ve resmi kamu kurum ve kuruluşları için yapılan tasarım ve çizimlerin onaylatılması, projelere ait keşif, kesin hesap metrajları ve proje ihale dosyaları hazırlamak, İlgili kurumlar adına bu projelerin inşaat, yapım, uygulama, montaj ve demontajları konularında kontrollük hizmetleri ve teknik danışmanlıklar yapmak. 4- Özel, resmi kamu kurum kuruluşlarına ait her tür inşaat ve taahhüt işleri yapmak. 5- Yurt içi ve yurt dışında her türlü inşaat, tesisat, elektrik ve hafriyat konularında ihalelere girip taahhütlerde bulunmak. 6- Yurt içi ve yurt dışında her türlü yol stablize çalışmaları, beton yol, asfalt yol yapmak. 7- Şirket, amacı ve iştigal konusu ile ilgili olmak üzere ihtira beratı, telif, know-how, imtiyaz, patent, marka, lisans gibi fikri ve diğer sınai mülkiyet haklarını iktisap, ferağ ve devir edebilir, satabilir, kiralayabilir, kiraya verebilir ve bunların üzerinde lisans anlaşmaları yapabilir. 8- Şirket, yurt içinde ve yurt dışında şirket konusu ile ilgili olarak yabancı gerçek ve tüzel kişiler ile işbirliği yaparak yeni şirketler kurabilir ve kurulmuş şirketlere iştirak edebilir, mümessillik yapabilir, distribütörlük alabilir ve verebilir, yurt içinde ve yurt dışında şubeler, bürolar, acentalar, temsilcilikler ve bayilikler tesis edebilir, aracılık yapmamak kaydıyla özel hukuki ve kamu hukuku tüzel kişileri tarafından ihraç olunmuş hisse senetleri kuponları gibi bütün menkul kıymetleri alabilir, teminat olarak gösterebilir, semerelerinden yararlanabilir. 9- Şirket, amacına ulaşabilmek için yurt içinde ve yurt dışında her çeşit organizasyonlar kurabilir ve kurulmuş organizasyonlara katılabilir. 10- Her türlü taşınabilir ve taşınmaz mal satın almak, bunları işletmek, kiraya vermek, satmak devir etmek, şirkete veya başkalarına ait taşınabilir ve taşınmaz malları ipotek rehin ve kendi üstüne tescil ettirmek. İpotek vermek ve almak, bunlar üzerinde doğmuş ve her türlü hakları iktisap etmek.


Geri Dön