27 / 04 / 2024

Darıca'ya millet bahçesi geliyor!

Darıca'ya millet bahçesi geliyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Darıca Millet Bahçesi için düğmeye bastı.



 

Geçtiğimiz sene yapılan anlaşma ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Darıca Belediyesi’ne devredilen ve yaklaşık 900 dönümden meydana gelen  Darıca’daki askeri alan, Millet Bahçesine çevrildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, 900 dönümlük bölgede spor alanları, yeşil alanlar, sosyal tesisler, kafeler ve günü birlik tesisler yer alıyor.

YÜRÜYÜŞ YOLLARI YAPILDI 


Askeri alan boşaltıldıktan sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler ekipleri alanda çalışmalara başladı. Bölgede süren çalışmalar kapsamında Bin 900 Metre uzunluğunda 5 m genişliğinde ahşap desenli baskı beton imalatı yol yapıldı.

SAHİL ŞERİDİ 


Darıca Millet Bahçesi sahiline ise 1.200 metre uzunluğunda tahkimat duvar inşa edildi. Sahile biri 60 metre diğeri 40 metre iki dalga kıran yapıldı. Sahil şeridinde ayrıca 3 Adet balık tutma iskelesi yer alıyor. 

ÇOCUK OYUN GRUPLARI HAZIR


Darıca Millet Bahçesinde çocuklar için yapılan Oyun Köyü imalatı sürüyor. Oyun Köyünün yanı sıra Darıca Millet bahçesi içine çocuklar için 1 Adet Teleferik Çocuk oyun grubu ve 1 Adet tek kuleli, 2 adet çift kuleli oyun grubu da yerleştirildi. Spor yapmak isteyen çocuklar için ise Darıca Millet Bahçesi içine tek kale mini futbol sahası da yapıldı.

YAPILACAK ÇALIŞMALAR


Askeri alandan vatandaşların nefes alacağı bir bölgeye dönüştürülen Darıca Millet Bahçesi’nde devam eden çalışmalar kapsamında bisiklet yolu arttırılacak. Baskı beton olarak imal edilen yürüyüş ve bisiklet yolları Eskihisar sahiline bağlanmış olacak. Alanda vatandaşların araçlarını park edebilecekleri otoparklar da yer alacak.


Geri Dön