Genel

Dario Cecchini’nin Bodrum’da açacağı restoranına Türk mimar imzası!

İtalyan et uzmanı Dario Cecchini’nin Bodrum’a açacağı restoranı “Atelier di Carne”nin mimari tasarımı ve uygulaması, Zeynep Yılmaz’ın patronu olduğu Thanx Mimarlık tarafından yapılıyor.

Dünyaca ünlü Toscanalı iş insanı, “Deli Kasap” olarak da bilinen İtalyan et uzmanı Dario Cecchini’nin Nassau, Dubai, New York ve Miami sonrasında açmayı planladığı yeni restoranı, mayıs ayında Bodrum Mandarin Oriental Hotel’in içinde hizmete açılacak.

Hürriyet'ten Mehmet Üstündağ'ın haberine göre; “Atelier di Carne” adlı et restoranının mimari tasarımı ve uygulaması, Mandarin Oriental’de ev sahibi olan ve pek çok başarılı proje hayata geçiren Zeynep Yılmaz’ın kurucusu olduğu Thanx Mimarlık tarafından yapılıyor.

Atelier di Carne’nin Amerika’da bulunan mekanlarının tasarımını üstlenen ünlü mimar Stephane Dupoux’nun “Sofistike bir aşçılık, kusursuz hizmet ve unutulmaz yemek deneyimiyle beraber estetik açıdan yüksek ve dikkat çekici tarza sahip” diye konuşarak övgüyle bahsettiği restoranın mekan tasarımının, en az menüsü kadar ilgi çekeceği düşünülüyor.

Zeynep Yılmaz mekan tasarımında, toprak, su, ateş ve hava elementlerinin hakim olduğu dokuları, renkleri ve yoğunlukları yansıtıyor.

3 RESTORAN DAHA AÇACAK

Cecchini, Bodrum projesinden sonra bu sezon Tulum, Mikonos ve İbiza’da üç restoran daha açacak. Yatırımını, Amerika’da çok sayıda restoran ve otel zincirinin bulunduğu SBE Entertainment Group’un sahibi Sam Nazarian’ın yaptığı mekanın işletmesini de şirketin yönetim kurulu üyesi, Miami’nin ünlü restoranlarından Seaspice Restaurant ve River Yacht Club’ın patronu Sami Kohen üstleniyor.