27 / 04 / 2024

Darphane Altın Sertifikası nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? 10 soruda Darphane altın sertifikaları

Darphane Altın Sertifikası nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? 10 soruda Darphane altın sertifikaları

Borsa İstanbul'da işleme alınan Darphane Altın Sertifikaları ile ilgili yatırımcılara borsada altın alım-satım imkanı veriliyor. Peki Darphane Altın Sertifikası Nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? İşte 10 soruda altın sertifikaları ile ilgili ayrıntılar...



Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Darphane Altın Sertifikaları'nı halka duyurdu.
Borsa İstanbul Pay Piyasası Emtia Pazarı'nda işlem gören Darphane Altın Sertifikaları ile "yastık altı" yatırımların ekonomiye kazandırılması hedefleniyor. Aynı zamanda bu ürünün  daha çnemşi avantajları da bulunuyor.

Borsada ALTIN.S1 koduyla işlem gören Darphane Altın Sertifikaları'nda alım-satım arasındaki farklar düşük olup, düşük komisyonla alınıp satılabilmesi, çalınma riskinin olmaması ve bu varlıktaki kazançlardan stopaj vergisi alınmayacak olması avantajlar arasında yer alıyor.

Darphane Altın Sertifikası nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? 10 soruda Darphane altın sertifikaları

Söz konusu varlık 0,995 saf altına dayanırken, her bir sertifika 0,01 gram altına denk geliyor. Altın sertifikaları için 5 ton altın karşılığında 500 milyon adet sertifika satışa sunuluyor. Nakdi dönüşüm borsada satış şeklinde gerçekleştiriliyor.

Peki Darphane Altın Sertifikası nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? İşte 10 soruda Darphane altın sertifikaları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön