01 / 05 / 2024

Darphane’nin Altın Sertifikası ile piyasadaki gram altın arasındaki fiyat makası açılıyor!

Darphane’nin Altın Sertifikası ile piyasadaki gram altın arasındaki fiyat makası açılıyor!

Dolar kurunda bankalar ile serbest piyasa arasında oluşan kur farkından sonra şimdi de Borsa İstanbul'da işlem gören Darphane Altın Sertifikası ile piyasadaki altın fiyatları arasındaki fark açılmaya başladı.



Dövizden sonra gram altında da fiyat makası açılıyor. Sözcü’den Serkan Üstün’ün haberine göre Borsa İstanbul Pay Piyasası Emtia Pazarı'nda işlem gören Darphane Altın Sertifikası ile piyasadaki altın arasındaki makas sürekli açılmaya başladı.

Altın Sertifikası’nın (0,01 gram) fiyatı 14,29 liraya çıkarken 100 grama denk gelen sertifika ise 1429 lirayı gördü. Sertifika tarafında durum böyleyken spot piyasada altının gramı 1242 lira düzeyinde seyretti.

Uzmanlar bu durumu değerlendirirken konuyu dolardaki makasa getirdi. Uzmanlara göre bankalar ile Kapalıçarşı piyasası arasındaki fiyat farkının açılması ile birlikte altın sertifikasına olan ilgi de artmaya başladı. Fiziki altını elde tutmanın zorluğunun yanı sıra sertifikadaki stopaj muafiyeti de bu durumda etkili oldu.

Darphane’nin Altın Sertifikası ile piyasadaki gram altın arasındaki fiyat makası açılıyor!

DARPHANE ALTIN SERTİFİKASI KAZANDIRDI

Altın Sertifikası’nın işleme başladığı 20 Kasım tarihinden bu yana ons altın fiyatı yüzde 13,75, gram altın fiyatı ise yüzde 18,6 arttı. Ancak Darphane Altın Sertifikası’ndaki kazancı ise aynı süre içerisinde yüzde 36,35 olarak gerçekleşti.

Kasım sonunda bir sertifika 10,52 TL’den işlem görürken gram altın da 1051 TL’den işlem görüyordu. Ancak son dönemde bu tablo değişti ve makas açılmaya başladı.

Darphane Altın Sertifikaları borsada ALTIN.S1 koduyla işlem görüyor. Alım satım arasında düşük fark var. Yine düşük komisyonla alım-satım yapılıyor. Elde edilen kazançlardan ise stopaj vergisi alınmadığı için büyük ilgi görüyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön