Genel

Darty, Neo Pendik'e dava açtı

Neo Pendik AVM'den kiraladığı bin 445 metrekarelik mağazayı Teknosa'ya kaptıran Darty, alışveriş merkezine 100 bin liralık tazminat davası a

 

Darty'nin ticari işletmecisi Kesa Turkey LTD İstanbul Şubesi, Neo Pendik Alışveriş Merkezi'ni yapan Marliyn Linc'in Türkiye ortakları Bref Pendik Gayrimenkul, Krea Gayrimenkul ve Ravel Gayrimenkul aleyhine 100 bin TL'lik tazminat davası açtı.

Üç gayrimenkul şirketi Haziran 2008'de Darty yetkililerine ayırdıkları mağazayı Teknosa'ya kiraladıklarını elektronik posta ile bildirdi. Davalılar aynı elektronik postada, Darty'nin imzalayarak kendilerine gönderdiği 22 Mayıs 2008 tarihli kira sözleşmesini yurtdışındaki ortakların kabul etmediğini de belirtti. Darty avukatları, İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurarak, "Almayı düşündüğümüz mağazayı Türkiye pazarındaki en büyük rakibimiz Teknosa'ya kiraladılar. Böylece sözleşmeye olan güvenimizi ve aylar süren çalışmalarımızı boşa çıkardılar. Bir başka vahim nokta, bizimle adeta alay edercesine kiraladığımız yerin fütursuzca en büyük rakibimiz Teknosa'ya kiralanmasıdır" dediler. Avukatlar, kira sözleşmesinin davalıların kusuru nedeni ile yerine getirilmediğini öne sürerek, 50 bin TL maddi ve 50 bin TL manevi olmak üzere toplam 100 bin TL tazminatın faizi ile birlikte davalılardan tahsilini istediler.

Habertürk