Ekonomi

DASK deprem sigortası neleri kapsar? Deprem sigortası ne kadar tutar?

DASK sigortasına dair sorular artmaya devam ediyor. Özellikle yaşanan depremlerden sonra vatandaşlar DASK hakkında daha geniş bilgi sahibi olmak istiyor. İşte bu konuya dair detaylar!Betonerme yapılar için metrekare bedeli 3

EN UCUZ DEPREM SİGORTASI NE KADARDIR?

DASK sigorta bedeli hesaplanırken meskenin metrekaresi için bir bedel belirlenmektedir. Betonerme yapılar için metrekare bedeli 3.016 TL olurken, diğer yapı tarzları için 2.080 TL olarak resmi gazetede yayımlanmıştır.

Peki “DASK deprem sigortası neleri kapsar? Deprem sigortası ne kadar tutar?” İşte bu ve benzeri soruların yanıtları…

KİRACI DASK YAPTIRMAK ZORUNDA MI?

Kiracı kendi adına DASK sigortası yaptırabilir mi? sorusu çok sık sorulmaktadır. Kiracı, Zorunlu Deprem Sigortasını kendi adına yaptıramaz. Kiracı, Zorunlu Deprem Sigortasını ancak "Sigorta Ettiren" sıfatı ile ev sahibi adına yaptırabilir.

DEPREM SİGORTASI NE KADAR TUTAR?

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının DASK poliçesinde belirlediği metrekare birim maliyeti bin 508 liradır.  Buna göre 100 metrekare bir daire için deprem olması halinde alınacak teminat 150 bin 800 lira olmaktadır. Yıllık DASK poliçesine belirtilen ödenecek tutar da 354 liradır.

DASK DEPREM SİGORTASI NELERİ KAPSAR?

DASK yani Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu oluşacak yangın, tsunami, infilak ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler doğrultusunda nakit olarak karşılar. Binanız tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da teminat altındadır.

KONUT SİGORTASI VE DASK ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?