Sektörel

DASK depremden bu yana 17 milyardan fazla hasar ödemesi yaptı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bugüne kadar 17 milyar 121 milyon 548 bin 456 TL hasar ödemesi yaptı. Yapılan açıklamaya öre bugünne kadar ulaşan hasar ihbar sayısının 450 bin 932 olduğu, ödenen tazminat tutarının da 17 milyar 121 milyon 548 bin 456 TL'ye ulaştığı belirtildi

DASK tarafından yapılan yazılı açıklamada kurumun, sigortalıların yaralarını sarma süreçlerine destek olmak için tüm gücüyle çalışmaya ve ödemelerini hızla gerçekleştirmeye devam ettiği bigisi paylaşıldı. Yapılan açıklamaya öre bugünne kadar ulaşan hasar ihbar sayısının 450 bin 932 olduğu, ödenen tazminat tutarının da 17 milyar 121 milyon 548 bin 456 TL'ye ulaştığı belirtildi.

DASK'TAN DEPREM BÖLGESİNE 8 MİLYAR TL TAZMİNAT!

Deprem bölgesinde bugüne kadar 8 milyar TL tutarında tazminat ödemesi yapıldı. Ancak bunun 3 milyar TL'si hala çekilmedi. DASK'tan konu ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi. 

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’na sunum yapan DASK Teknik İşleticisi Türk Reasürans A.Ş. Genel Müdürü Zekiye Selva Eren, olası deprem tehlikesi sebebiyle, İstanbul'da bulunan veri mermezlerini Ankara’ya taşıdıklarına da dikkat çekti. 

Zekiye Selva Eren, açıklamasında, DASK’ın, sigorta şirketlerinin her sene deprem anında alabilecekleri maksimum hasar rakamını hesaplayan ve buna risklerini ne kadar miktarda devredeceklerini belirleyen “CATMOD” modeli oluşturduğuna vurgu yaptı. 

Eren, depremin ardından 24 saat geçmeden hasar ödemelerine başladıklarına, avans ödemeleri yaptıklarına dikkat çekti. Şu ana kadar 102 bin başvuru aldıklarını, önlerinde ise 450 bin dosya olduğunu dile getiren Eren, bu dosyaların 350 bininin hafif hasarı içerdiğine vurgu yaptı. 

6 Şubat tarihinden bugüne kadar 8 milyar lira civarında hasar ödediklerinin altını çizen Zekiye Selva Eren, bunun üç milyar TL’sinin bankalarda 15 gündür hala durduğunu vatandaşın gidip tahsil etmediğine vurgu yaparak, "Birçok vatandaş hesabından, daha doğrusu, hasarı ödenmiş olmasına rağmen haberdar değil" açıklamasında bulundu. 

Eren, yaklaşık olarak 8 milyarlık tazminat ödemesinin pazartesi günü 10 milyarı aşacağına dikkat çekerkeni toplamda hak sahipleri için 22 milyar lira ödeme yapmayı öngördüklerin vurgusunu yaptı. 

Deprem sonrası DASK toplam ne kadar ödeme yaptı?

100 metrekare evin DASK sigortası ne kadar? En ucuz DASK kaç para?

DASK deprem bölgesinde 8 milyar TL tazminat ödedi! Toplam koruma rakamı da 117 milyar TL'ye yükseltildi!