Kent Haberleri

DASK Elazığ ve Malatya'da 6 bin 700 hasarlı konut tespit etti!

Türkiye’nin adeta kenetlendiği Elazığ depreminde yaralar hızlıca sarılıyor. DASK şu ana bölgede kadar 6 bin 700 hasarlı konut tespit etti. Yaşamın kısa zaman içerisinde normale dönmesi için tazminatlar hızlıca ödenecek.

Tüm Türkiye'yi yasa boğan 24 Ocak 2020 Elazığ depreminde 41 vatandaş yaşamını yitirdi ve 1.607 depremzede de yaralandı. Sabah'tan Barış Ergin'in haberine göre, 6.8 büyüklüğündeki depremin yaraları da sarılıyor. İlk yardım ve kurtarma çalışmaları devam ederken bir yandan da hasar gören ve yıkılan binalar tespit ediliyor ve sigorta işlemleri gerçekleştiriliyor. Elazığ'da 43 bin 154 ve Malatya'da 63 bin 44 adet Zorunlu Deprem Sigortası poliçesine sahip konut bulunduğu belirtildi.

TAZMİNATLAR KISA SÜREDE ÖDENECEK

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) Sabah gazetesine özel verdiği bilgilere göre Elazığ ve Malatya'da 6 bin 700 hasarlı bina tespit edildi. Hasar ihbarları sürüyor. Tam veri ise hasar tespitinin tamamlanmasında sonra verilebilecek. Konutlara ödenecek tutarlar hasar tespitleri sonucunda belirlenecek. DASK, ister oturulamaz durumda ister az hasarlı olsun tespit edilen binaların hasar tazminatı tutarı üzerinden ödemeler gerçekleştirilecek. Yaşamın kısa zamanda normale dönmesi için tazminatlar hızlıca ödenecek.

ELAZIĞ'DA DASK ORANI YÜZDE 35

DASK ekibi depremin ilk günlerinden şu ana kadar alanda ve çalışma halinde. Türkiye'de konutların sadece yüzde 54'ünde zorunlu deprem sigortası var. Fakat bu oran Malatya'da yüzde 38 ve Elazığ'da ise yüzde 35 düzeyinde. Türkiye'de depremlerde akla gelen zorunlu deprem sigortasının yüzde 54'lerden yüzde 70 -80 gibi oranlara çekilmesi için de çalışmalar gerçekleştiriliyor.

ÜÇ KANALDAN İHBARLAR ALINIYOR


DASK tarafından yapılan açıklamada: "Çağrı merkezimiz, sesli yanıt sistemi ve internet sitemiz üzerinden hasar ihbarları alıyor; deprem bölgesindeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. DASK olarak eksperlerimizle birlikte hasar tespitine en kısa sürede başlamak için gerekli organizasyonu yürütüyoruz. Enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmalarının tamamlanması ile saha çalışmalarına başlayarak hızla hasar tespitlerini gerçekleştireceğiz" ifadeleri yer aldı.

 

DASK hangi durumlarda zorunludur?

Elazığ'da 3 konuttan biri sigorta korumasında!