30 / 04 / 2024

DASK 'ın Fay Hatları TIR 'ı ikinci kez dünya finalinde!

DASK 'ın Fay Hatları TIR 'ı ikinci kez dünya finalinde!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Fay Hatları TIR 'ı projesiyle Sabre Awards 'un Finansal Hizmetler kategorisinde finale kaldı. Fay Hatları TIR 'ı PR News 'un Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri 'nin Kamu Projeleri kategorisinde de ödüle layık görülmü



Katılımcıların sayısı, sektörel ve coğrafi çeşitliliği açısından halkla ilişkiler sektörünün en büyük yarışması Sabre 'de DASK 'ın derecesi 18 Mayıs 'ta Prag 'da yapılacak törende açıklanacak. DASK, Finansal Hizmetler kategorisinde SociÜ©tÜ© GÜ©nÜ©rale, Noor Islamic Bank, ING Belgium ve IFA Promotion ile yarışıyor. DASK, bu yıl uluslararası bir yarışmada ikinci kez final heyecanı yaşıyor.

Proje aynı zamanda uluslararası itibara sahip halkla ilişkiler birliği International Public Relations Association 'ın (IPRA) Frontline adlı online dergisinde yer buldu. Derginin Mart sayısında yayınlanan “Deprem sigortası bilinci yaratmak ” adlı makalede, fay hatları üzerindeki deprem riski yüksek illeri kapsayan Türkiye turuna, deprem ve zorunlu deprem sigortası bilincini artırmaya yönelik eğitimlere ve projenin sonuçlarına yer verildi.

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı Fay Hatları TIR 'ı projesiyle kazandıkları başarılardan duydukları memnuniyeti şöyle ifade etti:

“Bu projeye deprem bilincinin gelişmesine katkıda bulunmak ve zorunlu deprem sigortasının önemini anlatmak için başladık. Bu çabamızın uluslararası platformda da takdir kazanması bizi çok memnun ediyor. Bugüne kadar Kuzey ve Batı Anadolu Fay Hatları üzerindeki toplam 30 il ve 16 ilçeyi dolaşarak 110 bin kişiye ulaşan deprem simülasyon TIR 'ımız bu sene yolculuğuna Doğu Anadolu Fay Hatları üzerinde devam edecek. ”

Hedef, Doğu Anadolu turuyla birlikte 160 bin kişiye ulaşmak

Fay hatları üzerindeki deprem riski yüksek illeri gezerek uygulamalı eğitim veren simülasyon TIR 'ı, 2011 sonbaharında Doğu Anadolu Fay Hatları üzerinde üçüncü yolculuğuna çıkacak. Projenin Doğu Anadolu ayağında yaklaşık 100 eğitim semineri verilmesi planlanıyor. DASK, bu üçüncü turda 50 bin kişiye ulaşmayı hedefliyor. Böylece Kuzey ve Batı Anadolu fay hatları üzerinde yapılan ilk iki yolculukla birlikte üçüncü tur sonunda toplam 160 bin kişiye ulaşılacak. Doğu Anadolu Fay Hatları TIR 'ı, yolculuğu boyunca 9 il ve 13 ilçeyi ziyaret edecek. TIR 'ın Diyarbakır 'dan başlayacak yolculuğu Mersin 'de son bulacak.

DASK ve zorunlu deprem sigortası nedir

Zorunlu deprem sigortası uygulaması, 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen Marmara depreminin ardından hayata geçirildi. Zorunlu deprem sigortası, depremlerin binalarda yarattığı maddi zararları teminat altına alıyor. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ise 2000 yılında zorunlu deprem sigortası hizmeti vermek üzere kuruldu. Kamu ve özel sektör işbirliği ile oluşturulan DASK, kr amacı gütmüyor.

Zorunlu deprem sigortası, Türkiye 'deki 29 sigorta şirketine bağlı yaklaşık 15.700 yetkili acente ve sigorta acentesi banka şubeleri tarafından yapılıyor. Sigorta şirketleri zorunlu deprem sigortası yaparken aracılık görevini üstleniyor. Konutlar DASK tarafından teminat altına alınıp herhangi bir hasar durumunda tazminat DASK tarafından karşılanıyor. Zorunlu deprem sigortası uygulamasındaki gelişmeler yurtdışında da oldukça yüksek bir ilgiyle takip ediliyor ve kurum, benzer riske maruz ülkeler tarafından örnek alınıyor.


Geri Dön