Genel

DASK nedir? DASK ne işe yarar?

DASK nedir, ne anlama gelir pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İşte DASK hakkında merak edilen detaylar!Vatandaşlar DASK hakkında detaylı bilgilere ulaşmak istiyor

DASK nedir? DASK ne işe yarar? soruları sıklıkla sorulan sorular arasında yer almaktadır. Vatandaşlar DASK hakkında detaylı bilgilere ulaşmak istiyor.

İşte DASK hakkında sorulan soruların yanıtları…

DASK NEDİR?

Ülkemiz, deprem bölgesinde yer alması, mal ve can kaybına dair önemli risklerle her an karşı karşıya olunduğunu gösterir. 1999 yılı Ağustos ayında Gölcük ve çevresinde yaşanan büyük deprem sonrası Türkiye’de çok uzun süre yok sayılan deprem riskini yeniden gün yüzüne çıkardı. 27 Aralık 1999 tarihinde TC Resmi Gazete’de yayınlanması ile devreye giren DASK ya da bilinen diğer adı ile zorunlu deprem sigortası anlamına gelmektedir.

Deprem sigortasının kısa yazılışı DASK’tır. Bu terimin açılımı Doğal Afet Sigortaları Kurumu’dur. DASK’ın belli başlı görevleri vardır. Bu görev devletin özel sigorta şirketleri ile yaptığı işbirliği neticesinde oluşturduğu deprem teminat sistemini düzenlemek, denetlemektir. Türkiye’de tüm gayrimenkul sahiplerinin yaptırmak mecburiyetinde olduğu, zorunlu bir sigortadır.

DASK NE İŞE YARAR?

Zorunlu deprem sigortası olan DASK sisteminin ana amacı, sahibi olduğunuz binada veya mülkte deprem sebebi ile oluşacak maddi hasarları güvence altına almaktır.

DASK’ın yapısal karakteri şu şekildedir;

Eski tapu kayıtları nasıl bulunur?

Gerçek tapu nasıl olur? Ev alırken tapuda ne yazmalı?

Hisseli tapu nedir? Hisseli tapu başkasına satılır mı?