29 / 07 / 2024

DASK'ın bilinirliliği yüzde 70'e çıktı!

DASK'ın bilinirliliği yüzde 70'e çıktı!

DASK Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar, bu yıl sonunda 5 milyon poliçeye ulaşmayı umduğunu söyledi


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


İdris Serdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sigorta kelimesinin üzerinde durulması gerektiğini, sigorta kelimesinin insanlara uzak olduğunu kaydetti.

DASK konusunda insanların bilgi sahibi olması gerektiğini ifade eden Serdar, "Yaptığımız araştırmada 2008 yılında DASK'ın bilinirliği yüzde 50 civarında. Geçen yıl yaptığımız araştırmada bu oran yüzde 70'lere çıktı. Farklı tespitlerle de karşılaştık. Vatandaş, "Bana poliçeyi sormadılar', "Nerede yaptıracağım, bilmiyorum" gibi cevaplar verdi. Bu konuda bilgi yetersizliği var.

Bu yıl bu tespitlerimiz doğrultusunda gerek tanıtım, gerek reklam çalışmalarımızı yönlendireceğiz. Umarım 2010 yılı sonunda 5 milyon poliçeye ulaşırız" dedi.

Toplu ve yenileme poliçelerinde yapılan indirimlerle yüzde 40 indirim miktarına ulaşılabildiğini ifade eden Serdar, DASK'ın binanın yıkılmasında değil hafif hasarlarda da ödeme yaptığını belirtti.

Serdar, Doğu Anadolu Bölgesi'nde bu yıl poliçe sayısının 82 bin 707, sigortalama oranlarına bakıldığında ise yüzde 14 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinden sonra sondan ikinci olduğunu kaydetti.

-POLİÇE YAPTIRMA MECBURİYETİ-
Serdar,  TOKİ  tarafından yaptırılan veya banka kredisiyle alınan evlerde DASK poliçesinin istendiğini anımsattı.

Herhangi bir kredi kullanmadan ev satın almışsa tapuda mülkiyete geçirilme işleminde poliçenin istendiğini ifade eden Serdar, şöyle konuştu:

"Dolayısıyla yeni konutlarda pek fazla problemimiz olmuyor. Elazığ'da yıllara baktığımız zaman poliçe adetleri 20 binlere kadar çıktı, sonra düştü, tekrar çıktı, sonra tekrar düştü. Bu düşmeler neye dayanıyor? Deprem oluyor, depremden sonra artış oluyor, deprem unutuluyor bu sefer yaptıranlar yenilemiyorlar. Böyle de bir problem var. Sadece Türkiye açısından değil bütün dünyada da böyledir. İnsanların bu davranışı sergilemeleri doğaldır. İçgüdüsel olarak tehlikeyi gördüğü anda mecburen korunmaya geçiyor, tehlike geçtikten sonra 'bir daha olmaz' diye düşünüyor."

-ELAZIĞ DEPREMİNDEN SONRA POLİÇELERDE ARTIŞ BEKLENİYOR-
Serdar, Elazığ'da meydana gelen depremin ardından zorunlu deprem sigortasında bir artış beklediklerini söyledi.

Bu artışın gelecek haftadan itibaren belli olacağını belirten Serdar, "Bu bir deneyim. Artık her depremden sonra bir poliçe artışı görüyoruz, çünkü risk olmuş, insanlar duymaya başlıyor ve gidip poliçelerin yatırıyorlar. Bu depremi Elazığ ve çevre iller hissettiği için buralardan daha çok poliçe artışı bekliyoruz" dedi.

Serdar, DASK poliçelerinin herhangi bir sigorta acentesinden veya yetkili bir banka şubesinden yaptırılabileceğini belirterek, "Vatandaşlar, zorunlu deprem sigortalarını yaptırarak konutlarını güvence altına almış olsunlar" diye konuştu.
AA


Geri Dön