Sektörel

DASK'lı konut sayısı 8,5 milyona ulaştı!

Türkiye genelinde zorunlu deprem poliçelerinin sayısı 8,5 milyon olarak açıklandı. DASK Yönetim Kurulu Başkanı ve Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Murat Kayacı, “Türkiye genelinde sigortalılık oranı yüzde 48’e yükseldi” dedi.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından açıklanan güncel rakamlara göre Türkiye'de Zorunlu Deprem Sigortası bulunan konut sayısı 8.5 milyona ulaşırken, ülke genelinde sigortalılık oranı ise yüzde 48 olarak kaydedildi. 

DASK Yönetim Kurulu Başkanı ve Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Murat Kayacı, 51 üniversiteden 76 takımın başvurduğu DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın final aşaması öncesinde Yenişafak'ın sorularını yanıtladı. Murat Kalaycı, “DASK’ın 18’inci yılında sigortalılık oranını yüzde 50'ye yaklaştırdık” diye konuştu. 

Türkiye deprem ülkesi

En büyük temenninin büyük depremlerin yaşanmaması olduğunu söyleyen Mura Kayacı, “Bizlere düşen görev, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu unutmadan depremin öncesine, deprem anına ve deprem sonrasına en hazır şekilde cevap verebilecek güçlü bir yapı kurmaktır. DASK olarak hedefimiz zorunlu deprem sigortası bulunmayan yüzde 52'ye ulaşıp sigortalamak” diye konuştu. 

Hedef Doğu ve Güneydoğu

Zorunlu deprem sigortasının en çok deprem görmüş bölgelerde talep edildiğini de sözlerine ekleyen Murat Kayacı, Marmara bölgesinin sigortalılıkta başı çektiğini söyledi. Kayacı, “En az poliçenin olduğu yerler ise Doğu ve Güneydoğu illeri. Buralara ağırlık vereceğiz. Şu an için 125 TL'ye evi depreme karşı sigortalatmak mümkün. Sigortalanan evde istenmeyen bir hasar durumunda gayrimenkulün arsa değeri hariç yeniden yapılmasına imkan tanınacak ödemeyi yapıyoruz. Bunu yaparken de bina zararını en hızlı şekilde tazmin ediyoruz. İlgili devlet kurumları ve çağrı merkezleriyle birlikte geliştirdiğimiz protokollerle hem deprem bilincini artırmayı hem de kurumlar arası işbirliklerinin kapsamını genişletmeyi amaçlayan adımlarımız var” dedi.