Turizm

Datça'daki "Çare Evi" turistlerin yeni gözdesi oldu!

Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği tepeye daha çok hastalar, hamileler, öğrenciler çıkıp dilek tutuyor. Ziyaretçiler, taşların üzerinde yarım saatlik uykudan sonra rüyalarını köylülere yorumlatıyor...

Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği tepeye daha çok hastalar, hamileler, öğrenciler çıkıp dilek tutuyor. Ziyaretçiler, taşların üzerinde yarım saatlik uykudan sonra rüyalarını köylülere yorumlatıyor.



Muğla'nın Datça ilçesinde bulunan ve denizden 350 metre yükseklikteki Hacetevi tepesi, kültür ve inanç turizmine açıldı. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Küçük Destek Programı tarafından finansmanı sağlanan ve Datça Çevre Derneği, Datça Yerel Tarih derneği ile Hızırşah Muhtarlığı'nın 1 yıl süren çabaları sonunda düzenlemesi tamamlanan Hacetevi Tepesi yerli ve yabancıların ilgisini çekiyor. 


PANOLAR YERLEŞTİRİLDİ 


Hızırşah mahallesi yakınlarında bir tepede bulunan Hacetevi'nde istihareye yatılıyor, dilek tutuluyor. Yaklaşık 70 metrekarelik bir alanda bulunan 4 çukur, yörede bir tür danışma yeri olarak da anılıyor. Tepeye çıkanlar bu çukurların içine uzanıyor, camide veya tepede iki rekat namaz kılınıyor. Yarım saatlik bir uykuda görülen rüya köylülere anlatılıyor ve yorumları alınıyor. Tepeye çıkanların, inanışa göre farklı yoldan inmeleri gerekiyor.

Düzenleme çalışmalarıyla tepeye çıkan yollara 20 kadar bilgi panosu yerleştirildi. Panolarda hem yol tarifi hem de Hacet evi ile ilgili bilgiler yer alıyor. Kaybolan patika yollar da yaşlıların verdiği bilgiler doğrultusunda yeniden düzenlendi. Yerli ve yabancıların ilgi gösterdiği tepeye daha çok hastalar, hamileler, öğrenciler çıkıp dilek tutuyor. Tepenin, ilçenin tanıtımına, inanç ve kültür turizmine katkı sağlaması bekleniyor.



Yeniasır