Kent Haberleri

Davraz Kayak Merkezi, Varlık Fonu'na devredildi!

Isparta'daki 37 bin metrekarelik Davraz Kayak Merkezi arsası ve kompleksleri Türkiye Varlık Fonu'na devredildi.

Bakanlar Kurulu'nun geçtiğimiz günlerde akşam yayınladığı kararname ile Türkiye'de kamuya ait bazı şirketler ile taşınmazlar Varlık Fonu'na devredildi. Ziraat Bankası, BOTAŞ, TPAO, PTT, BIST, TÜRKSAT, Türk Telekom'un Hazine'ye ait yüzde 6,68'lik kısmı ve Eti Maden ile Çaykur'un Genel Müdürlükleri ile aralarında Isparta'nın da bulunduğu bazı şehirlerdeki taşınmazlar Varlık Fonu'na verildi. Bakanlar Kurulu tarafından yayınlanan taşınmazlar listesinde Isparta'dan da Büyük Hacılar Köyü mevkiinde 37 bin m2'lik arazi yer aldı.


Saadet Partisi Merkez İlçe Başkan Yardımcısı, Şehir Plancısı Hüseyin Yıldızhan, Bakanlar Kurulu'nca yayınlanan Varlık Fonu'na devredilen mülklere ilişkin listede 'Büyük Hacılar Köyü 105/3 37. 545.74 m2' olarak geçen taşınmazın peşine düştü. Isparta İmar Planı'na ilişkin harita üzerinden araştırma yapan Şehir Plancısı Hüseyin Yıldızhan, bahsi geçen Hazineye ait taşınmazın 1997'de turizm alanı olarak ilan edilen Davraz Kayak Merkezi olduğun belirledi. Evet, Şehir Plancısı Hüseyin Yıldızhan'ın tespit ettiği gibi Davraz Kayak Merkezi'nde 37 bin m2'lik otel bloğu kompleksleri ve arsası Varlık Fonu'na devredildi.


Saadet Partisi Merkez İlçe Başkan Yardımcısı, Şehir Plancısı Hüseyin Yıldızhan, Davraz Kayak Merkezi'nde otel bloğu ve tesislerin olduğu alanın Varlık Fonu'na devredilmesine bir anlam çıkaramadıkları söyledi. Türkiye'de Davraz Kayak Merkezi örneğinde olduğu gibi bir çok turizm bölgesinin Varlık Fonu'na devredildiğini belirten Yıldızhan, "burada ne amaç ediniyor çok anlam veremedik. Saadet Partisi'ne göre, Varlık Fonu Türkiye'ye kaynak getirmek için kullanılacak. Dış kredi imkanlarından faydalanmak için Varlık Fonu'na devredilen şirketler ve değerli taşınmazlar teminat olarak kullanılacak" diye konuştu.


Saadet Partisi eski Merkez İlçe Başkanı Kenan Büyükleblebi de Davraz Kayak Merkezi'nin de Varlık Fonu'na devredilen taşınmazlar arasında olmasına tepki gösterdi. Türkiye'deki değerli yerlerin, değerli kamu şirketlerinin yabancılara teslim edilmesinden yakınan Büyükleblebi, "Türkiye Cumhuriyet Devleti'nin paraya ihtiyacı var. Dışardan para getirmek için de teminat isteniyor. İşte bu mallar teminat olarak kullanılacak. Çok değerli yerlerimiz yabancılara teminat olarak verilecek. Borcu ödeyemezsek de onların eline gececek" dedi.  

 

Akdeniz Gazetesi