İnşaat Malzemeleri

Dedeman Suriye'ye 3 otelle birden girdi

Dedeman Hotels & Resort, Suriye'de 3 otelin işletme hakkını aldı

Türkiye'de ve yurtdışında faaliyet gösteren Dedeman Hotels & Resorts International, son olarak Suriye'de işletme hakkını üstlendiği 3 yeni otel ile Dedeman ismini Ortadoğu'ya taşıdı. Şam, Halep ve Palmira'da yer alan 3 otel ile Dedeman grubunun otel portföyü toplam 4 bin 800 oda ve 9 bin yatak sayısına ulaşarak 22 otele çıktı. Suriye'de hizmet verecek 3 Dedeman Oteli, Suriye'nin başkenti Şam'da yer alan Dedeman Damascus Oteli'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay'ın katımlarıyla gerçekleşen bir tören ile açıldı. (Akşam)

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Dedeman, Şam'da otel açtı `Ortadoğu'ya yayılırız' dedi

Suriye'de üç otelin işletme hakkını alan Dedeman grubu, başkent Şam'daki Dedeman Damascus otelini açtı. Dedeman Holding Başkanı Murat Dedeman, Ortadoğu'ya yayılmayı planladıklarını söyledi

Dedeman Hotels and Resorts International, Suriye'de üç otelin işletme hakkını aldı. Suriye'de Şam, Halep ve Palmira'da bulunan üç otel ile Dedeman grubunun otel portföyü toplam 4 bin 800 oda ve 9 bin yatak sayısına ulaştı. Grubun otel sayısı da 22'ye çıktı. Suriye'nin başkenti Şam'da yer alan Dedeman Damascus Oteli'nin açılışına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Suriye Turizm Bakanı Dr. Saadalla Agha Al Kalaa katıldı.

Ortadoğu'ya yayılacak
Suriye'deki yatırımlarını değerlendiren Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman şöyle konuştu: "Büyüme stratejimiz doğrultusunda önceliği bölge ülkelerine verdik.  Amacımıza 2003 yılında Özbekistan'a ilk atılımı yaparak ulaştık. Şimdi ise kültürel dokumuzun yakınlığı bulunan çevre ülkelerle genişleme politikamızı sürdüreceğiz. Suriye'de aynı anda gerçekleşen üç otel atılımı,  zincirimizin otelcilik tecrübesinin Ortadoğu'da yayılmasına imkân sağlayacaktır." Suriye'nin başkenti Şam'ın merkezinde bulunan Dedeman Damascus, iş merkezlerinin yanı sıra tarihi ve kültürel mekânlara yakınlığı ile de dikkat çekiyor. Dedeman Damascus, 9 bin metrekarelik alan üzerinde kurulu dokuz kattan oluşuyor ve 32 süit, bir kral dairesi olmak üzere toplam 372 oda, geleneksel Suriye mutfağı ve uluslararası mutfaklardan örnekler sunan yedi restorana sahip bulunuyor. Halep'te yer alan Dedeman Aleppo otelinde 30 süit ve bir kral dairesi olmak üzere 244 oda bulunuyor. Dedeman Palmyra ise 21 süit ve bir kral dairesi ile toplam 243 odaya sahip.
Bu arada Cumhurbaşkanı Gül'ün Şam'da, açılışına katıldığı Dedeman Damascus yerine Four Seasons otelinde kalması dikkat çekti.

`Sınırsız işbirliği'
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye ile Suriye arasında sınırsız bir işbirliği gerçekleştirilebileceğini ve bunun için siyasi iradenin mevcut olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Şam'daki Dedeman Otel'de düzenlenen Türkiye-Suriye İş Forumu'na katıldı. Gül, forumdaki konuşmasında, "Türkiye ile Suriye ilişkileri komşu ülkelere örnek olmalıdır" dedi. Suriye Devlet Başkanı Esad, Türkiye ile Suriye arasında imzalanan serbest ticaret anlaşmasıyla ekonomik ilişkilerin daha da güçleneceğini belirtti. (Milliyet)

Suriye ile ticaret hızlanınca Dedeman, otel fırsatını kaçırmadı  
 
Türkiye'nin komşu ülkelerle son dönemde yürüttüğü sıcak ilişkiler ekonomide meyvelerini veriyor. Türkiye'nin önemli zincir otellerinden Dedeman, Suriye'de üç oteli birden faaliyete soktu. Şam, Halep ve Palmira şehirlerinde açılan 3 otel ile Dedeman Grubu'nun otel sayısı 22'ye çıkarken, toplam oda sayısı 4 bin 800'e, yatak kapasitesi ise 9 bine ulaştı. 
 
Başkent Şam'da faaliyete başlayan Dedeman Damascus Oteli dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye Turizm Bakanı Saadalla Agha Al Kalaa ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından açıldı. Suriye'deki yeni atılımlarını değerlendiren Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, büyüme stratejileri doğrultusunda önceliği bölge ülkelerine verdiklerini söyledi. Dedeman, "Bu amacımıza 2003 yılında Özbekistan'a ilk atılımı yaparak ulaştık. Şimdi ise kültürel dokumuzun yakınlığı bulunan çevre ülkeler ile genişleme politikamızı sürdüreceğiz. Suriye'de aynı anda gerçekleşen 3 otel atılımı ile zincirimizin otelcilik tecrübesinin Ortadoğu'da yayılmasına imkan sağlayacaktır." dedi.

Şam'ın merkezinde faaliyete geçen Dedeman Damascus, 9 bin metrekare alan üzerinde kurulu. 9 kattan oluşan otelde 32 süit, 1 kral dairesi olmak üzere toplam 372 oda bulunuyor. Otel, 7 restoran, 8 toplantı salonu ve iki adet 1.000 kişilik balo salonuna sahip. Halep'te yer alan Dedeman Aleppo ise 30 süit ve 1 kral dairesi olmak üzere toplam 244 odası ile hizmet veriyor. Palmira şehrinde açılan Dedeman Palmyra ise şubat ayı itibarıyla misafirlerini ağırlamaya başladı. Otelin, 21 süit ve 1 kral dairesi olmak üzere toplam 243 odası bulunuyor. (Zaman)