Genel

Deichmann 3 bininci mağazasını Marmara Forum'da açacak!

Deichmann Türkiye Genel Müdürü Atilla Özkul, Türkiye, açılacak olan 3 bininci mağaza ve Türkiye planlarına yönelik bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye'de 2010 yılıciro artışı yüzde 69 olduğunu belirtti...  

Alman ayakkabı zinciri Deichmann, 3 bininci mağazasını Forum Marmara'da açacak. Deichmann Türkiye'nin global içerisinde son İM yıldır büyüyen en iyi pazar olduğunu dile getiren Deichmann Türkiye Genel Müdürü Atilla Özkul, 'Türkiye'de 2010 yılıciro artışı yüzde 69 oldu. Metrekare cirosu da yüzde 23 civannda büyüdü. Bu yüzden Türkiye De-ichmann global için önemli bir ülke' dedi. .

Deichman Türkiye, açılacak olan 3 bininci mağaza ve Türkiye planlarına yönelik bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Özkul, geçtiğimiz hafta Demirören AVM'de açılan İstiklal mağazasının Türkiye'deki mağazalar içerisinde birinci sıraya oturduğunu bildirdi. Deichmann'ın tüm dünyada geçen yıl 3.9 milyar euro ciro elde ettiğini ve yüzde 12.5 oranında büyüdüğünü söyleyen Özkul, 152 milyon çift ayakkabı satıldığını açıkladı. Özkul, 2011 yılında Deichmann'ın 194 milyon euro yatırım bütçesi ayırdığım belirterek bunun 122 milyon eurosunun Almanya dışına yapılacak yatırımla, olduğunu bunun 6 milyon eurosunun Türkiye'ye ayrıldığım söyledi. Özkul, Deichmann'ın 20 ülkede 30 bin çalışanı olduğuna dikkat çekerek, Sırbistan ve Portekiz pazarına da girmeye hazırlandıklarına dikkat çekti.

Deichmann uluslararası alanda en hızlı büyüyen pazarın son 2 yıldır Türkiye olduğuna işaret eden Özkul, sözlerini şöyle sürdürdü: '2010 yılında Türkiye'deki ciro artışı yüzde 69 oldu. 2010 yılında 10 mağaza açıldı. Metrekare cirosu yüzde 23 büyüdü. 2,5 milyonun üzerinde ayakkabı sattık. Bu yıl ise 20 mağaza açmayı planlıyoruz. 2011 itibariyle İstiklal, Karabük ve Trabzon'a mağazalar açtık. Erzurum, Antalya, Adana, Edirne, izmir, Bursa, Edremit, Salihli, Konya, Bolu, çankırı, Samsun, Ankara gibi il ve ilçelere de mağaza açacağız. Türkiye'de ilk mağazamızı 2006 yılında açmıştık. 2013 yılma kadar 100 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz. 2016 yılında ise mağaza sayımızı 200'e çıkartacağız. şžu anda 44 mağazamız var 23 ilde. Yıl sonuna kadar bu rakam 60 olacak.'

'Türkiye'ye 6 milyon Euro yatırım'
Fiyat politikalarından ödün vermeyeceklerini vurgulayan Özkul, 'Fiyatlarımızda bir yükselme olmayacak. Bu kardan fedakarlık anlamına geliyor. Ama aile şirketi olduğumuz için bu inisiyatifi alabiliyoruz' dedi. Türkiye'den de ayakkabı alıp yurtdışına sattıklarını vurgulayan Özkul, '2 milyon çift ayakkabıyı da Türkiye'den alarak Akdeniz ülkelerine satıyoruz' dedi.
Dünya