İnşaat Malzemeleri

Demir fiyatları 2021’den bu yana yüzde 170 artarken, beton fiyatları yüzde bin arttı!

İnşaat Mühendisi, Eskişehir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Atakan Bakılan yaptığı paylaşımda demir fiyatlarının 2021’den bu yana yüzde 170 artarken, beton fiyatlarının yüzde bin arttığını söyledi.

 

 


Türkiye İstatistik Kurumu’nun geçtiğimiz günlerde açıkladığı ve sektör tarafından da merakla beklenen inşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 41,54 artarken, maliyetlerdeki artışta gerileme geçtiğimiz Mayıs’tan bu yana devam ediyor. 

TÜİK’in açıkladığı bu rakamlara göre yıllık bazda artış son 3 senenin en düşük seviyelerine gerilerken, 2021 yılının Eylül ayındaki yüzde 39,54 seviyelerindeki artıştan sonra en düşük oran oldu.

İnşaat maliyetleri son 3 yılın en düşük seviyesine gerilerken İnşaat Mühendisi, Eskişehir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Atakan Bakılan resmi X hesabı https://x.com/atakanbakilan üzerinden demir ve beton fiyatları ile ilgili çok önemli bir paylaşım yaptı.

Atakan Bakılan yaptığı paylaşımda  demir fiyatlarının 2021’den bu yana yüzde 170 artarken, beton fiyatlarının yüzde bin arttığını söyledi.

Atakan Bakılan'ın paylaşımı şu şekilde:

 

 

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte Atakan Bakılan'ın paylaşımına gelen yorumlar:

 

Konut ve otomobil satışlarına neşter vuruluyor! Sosyal medya ilanlarına 100 bin liraya kadar ceza geliyor!

Forum AVM’lerde çözülemeyen arazi düğümü!

Gram altının 4 bin 200 TL olacağı tarih belli oldu! Uzmanı uyardı! Tekrar alım fırsatı doğacak! Pusuda bekleyin...