Kim Kimdir?

Demir Şarman kimdir? Nereli? Nerelerde çalıştı?

Anadolu Grubu, Holding A.Ş Tarım, Enerji ve Sanayi Grubu Başkanı Demir Şarman kimdir? Demir Şarman daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Demir Şarman'nın eğitim hayatı nasıldı? İşte Demir Şarman'nın hayatına dair merak edilenler.İş yaşamına 1993 senesinde Arthur Andersen Türkiye’de Finansal Denetim Uzmanlığı alanında başlayan Şarman, 1997 senesinde Finansal denetmen olarak Anadolu Grubu İçecek Bölümü’ne (Anadolu Efes) katıldı

1993 senesinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü’nü tamamlayan Demir Şarman aynı nda Chicago Üniversitesi’nden İşletme Yüksek Lisans sahibi Serbest Muhasebeci Mali Müşavir sertifikalarına da sahiptir. İş yaşamına 1993 senesinde Arthur Andersen Türkiye’de Finansal Denetim Uzmanlığı alanında başlayan Şarman, 1997 senesinde Finansal denetmen olarak Anadolu Grubu İçecek Bölümü’ne (Anadolu Efes) katıldı.

1997-2009 seneleri içinde Efes International’da CFO, Efes Bira Grubu’nda Strateji ve İş Geliştirme yöneticiliği gibi türlü vazifelerde bulunan Şarman, kuruluşundan bu zamana Anadolu Etap’ta Genel Müdürlük vazifesini sürdürdü. Nisan 2019'dan itibaren Anadolu Grubu Enerji şirketlerinin de mesuliyetini alan Demir Şarman, Temmuz 2019'dan itibaren perakende ve gayrimenkul firmalarının de raporladığı Tarım, Enerji ve Sanayi Grubu Başkanlığı vazifesini idame ediyor. TÜSİAD, DEİK başta olmak üzere türlü sektör birliklerinde ve sivil toplum kuruluşlarında vazife ve çalışmaları idame eden Şarman, Dünya Meyve Suyu Birliği (IFU) Başkan Yardımcılığı vazifesini de idame ediyor

Aynında Dünya Meyve Suyu Birliği (IFU) Başkan Yardımcılığı vazifesini de idame ettirmekte olan Demir Şarman Genel Kurul akabinde yaptığı yazılı açıklamada hem katılımın yüksek olması hem de tüm delegelerin gösterdikleri emniyet ve desteğe teşekkür etti.

"TARIMA DAYALI BİR SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA MODELİNE ODAKLANMALIYIZ"

TGDF’nin yeni başkanı; yüzyılın en zor zamanından geçildiği bu dönemlerde ele alınması gereken bir çok hususun olduğunu ve çözüm için iyi organize edilmiş ve tarıma dayalı bir sürdürülebilir kalkınma modeline odaklanmanın gerekliliğinin öneminden bahsetti.

Tarıma dayalı büyümenin ancak ihracatla olabileceğini söyleyen Şarman, özellikle pandemi arkasından oluşan ekonomik, kurumsal, sosyal, hukuki, çevresel ve kültürel değişimlerin neticesi olarak değer zinciri boyunca üreticiden tüketiciye tüm paydaşların durumlarının iyileştirilmesine ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

Vecih Yılmaz kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Petr Jan Kalaş kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Mesut Çetin kimdir? Nereli? Kaç yaşında?