Sektörel

Demirçelik işçisinin maaş kesintisine yargı yolu

İsdemir Çalışan ve Emekliler Yardımlaşma Derneği Başkanı Bayram Özarslan, demirçelik işçisinin ücretlerinin yüzde 35 düşürülmesini tasvip etmediklerini söyledi

İsdemir Çalışan ve Emekliler Yardımlaşma Derneği Başkanı Bayram Özarslan, demirçelik işçisinin ücretlerinin yüzde 35 düşürülmesini tasvip etmediklerini, gerekirse konuyu yargıya taşıyacaklarını bildirdi. Özarslan, geçen yıl sonlarında işverenin açıkladığı aşırı rekor üretim ve kârlardan sonra böyle bir indirimin büyük bir adaletsizlik olduğunu savundu. Özarslan, "Kesintinin 'Emek ve Dayanışma Günü' adıyla işçi bayramı kabul edilen 1 Mayıs'tan itibaren başlatılması üzüntü verdi ve işçiler ise bu kesintiden dolayı tedirgin oldular" dedi.  (Sabah)

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Erdemir'deki yüzde 35'lik ücret indirimi yargı yolunda

Erdemir'deki yüzde 35 ücret indirimi yargıya taşınıyor. Erdemir'in iştiraki İsdemir çalışanları ücretlerin eski haline getirilmesi için hukukçuların çalıştığını açıkladı.

ERDEMİR ve en önemli iştiraki İskenderun Demir ve Çelik'te (İsdemir), işçi sendikası ve işverenin anlaşarak ücretlerin yüzde 35 indirilmesine yönelik tartışmalar devam ediyor. İsdemir çalışanları ücret indiriminin yargıya taşınmasına hazırlanıyor. İsdemir Çalışan ve Emekliler Yardımlaşma Derneği Başkanı Bayram Özarslan, demir-çelik işçisinin ücretlerinin yüzde 35 düşürülmesini onaylamadıklarını, gerekirse konuyu yargıya taşıyacaklarını bildirdi. Özarslan, geçen yıl sonlarında işverenin açıkladığı aşırı rekor üretim ve kárlardan sonra böyle bir indirimin büyük bir adaletsizlik olduğunu savundu. Kesintinin `Emek ve Dayanışma Günü' adıyla işçi bayramı kabul edilen 1 Mayıs'tan itibaren başlatılmasının üzüntü verici olduğunu belirten Özarslan, işçilerin ise kesintiden dolayı tedirgin olduklarını söyledi.

`İŞÇİ ÇIKARTAMAZLAR'

ÖZARSLAN, kesintiyi tasvip etmediklerini belirterek, şunları söyledi: `'İşçilerimiz çok huzursuz. Bunu onaylamamız söz konusu değil, kararı geri aldırmaya çalışacağız. 16 aylık süreyi neye istinaden test ettiklerini de anlayabilmiş değiliz. İskenderun ve çevresinde yaklaşık 10 bin demir-çelik çalışanı ve emeklisi bulunuyor. Bu kişiler zor durumda. Sözleşme, Özelleştirme İdaresi'nin kararı gereği 6 binden aşağı işçi çalıştırılamaz orada. 2 bin kişinin işten çıkarılmasının alternatifi olarak `maaşları kestik' deniyor ama bu bizce `ya kabul et ya çıkarılacaksın' anlamına geliyor. Ama sendika da işveren de biliyor ki, çıkartılma söz konusu olamaz. Ücretlerin eski düzene getirilmesi ve toplu sözleşmenin uygulanması için çaba harcayacak, bu konuda gerekirse yargıya gideceğiz. Hukukçularımızla şu anda konuya ilişkin bilgileri toparlıyoruz.'' (Star)

İsdemir işçisi mahkeme yolunda

İsdemir (İskenderun Demir Çelik Fabrikaları) Çalışan ve Emekliler Yardımlaşma Derneği Başkanı Bayram Özarslan, demirçelik işçisinin ücretlerinin yüzde 35 düşürülmesini tasvip etmediklerini, gerekirse konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi. Özarslan, geçen yıl sonlarında işverenin açıkladığı aşırı rekor üretim ve karlardan sonra böyle bir indirimin büyük bir adaletsizlik olduğunu savundu. Söz konusu kesintinin işçi bayramı kabul edilen 1 Mayıs'tan itibaren başlatılmasının üzüntü verici olduğunu belirten Özarslan, işçilerinse kesintiden dolayı tedirgin olduklarını söyledi.

`Kararı kabul etmiyoruz'
Özarslan, kesintiyi tasvip etmediklerini belirterek, şunları söyledi: "İşçilerimiz çok huzursuz ve üzüntülü. Bunu tasvip etmemiz söz konusu değil, kararı geri aldırmaya çalışacağız. 16 aylık süreyi neye istinaden test ettiklerini de anlayabilmiş değiliz. İskenderun ve çevresinde yaklaşık 10 bin demirçelik çalışanı ve emeklisi bulunuyor. Bu kişiler zor durumda. Sözleşme, Özelleştirme İdaresi'nin kararı gereği 6 binden aşağı işçi çalıştırılamaz orada. 2 bin kişinin işten çıkarılmasının alternatifi olarak (maaşları kestik) deniyor ama bu bizce 'ya kabul et ya çıkarılacaksın' anlamına geliyor. Ama sendika da işveren de biliyor ki, çıkartılma söz konusu olamaz.
İşçilerimiz rahat olsun, haklarını sonuna kadar arayacak, sorunlarının çözümü için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Çalışanlarımız şu anda baskı altında, herhangi bir işlem yapamıyorlar. Ücretlerin eski düzene getirilmesi ve toplu sözleşmenin uygulanması için, gerekirse yargıya gideceğiz. (Radikal)

Maaş kesintisi yargıya gidiyor

Özelleştirildikten sonra Oyak çatısı altına giren İskenderun Demir-Çelik Fabrikaları'nda sular durulmuyor. Kriz sebebiyle üretimde sıkıntı yaşayan firmada fatura yine çalışana çıktı. Geçen hafta maaşlarda indirime giden yönetime öfke dinmiyor. İsdemir Çalışan ve Emekliler Yardımlaşma Derneği Başkanı Bayram Özarslan, demirçelik işçisinin ücretlerinin yüzde 35 düşürülmesini tasvip etmediklerini, gerekirse konuyu yargıya taşıyacaklarını bildirdi. Özarslan, geçen yıl sonlarında işverenin açıkladığı aşırı rekor üretim ve kârlardan sonra böyle bir indirimin büyük bir adaletsizlik olduğunu savundu. Özarslan, "Kesintinin 'Emek ve Dayanışma Günü' adıyla işçi bayramı kabul edilen 1 Mayıs'tan itibaren başlatılması üzüntü verdi ve işçiler ise bu kesintiden dolayı tedirgin oldular" dedi. (Yenişafak)

İlgili haberler

Erdemir'de 'imzalamayan' 37 kişi işten çıkarıldı

Erdemir işçisi maaş indirimine şükrediyor

Toplu işçi çıkarmayan Erdemir, maaşları yüzde 35 indiriyor