16 / 06 / 2024

Demirören Holding, kredi borcunu gayrimenkulle ödedi: Ziraat Bankası'na 1.2 milyar TL'lik gayrimenkul satıldı!

Demirören Holding, kredi borcunu gayrimenkulle ödedi: Ziraat Bankası'na 1.2 milyar TL'lik gayrimenkul satıldı!

2018'de Doğan Holding'e gazete ve TV kanalını krediyle satın alan ancak taksitleri ödemeyen Demirören Holding, Hürriyet'e ait binaları Ziraat Bankası'na 1.2 milyar TL'ye sattı. İşte dev satışın detayları...



2018'de Doğan Holding'e gazete ve TV kanalını krediyle satın alan ancak taksitleri ödemeyen Demirören Holding, Hürriyet'e ait binaları Ziraat Bankası'na 1.2 milyar TL'ye sattı. İşte dev satışın detayları...

Demirören Holding'ten dev bir gayrimenkul satışı haberi geldi. Şirket, konu ile ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) duyuru yaptı. 

Doğan Holding'den Hürriyet, Posta, Hürriyet Daily News ve Fanatik gazeteleri, CNN Türk ve Kanal D televizyonları, DHA ve YAY-SAT'ın da yer aldığı şirketleri toplam 916 milyon dolara satın alan Demirören Holding, bu paranın büyük bir bölümü için Ziraat Bankası'ndan kredi almıştı. 

Demirören Holding,  kredinin ilk taksiti olan 70 milyon doları geçtiğimiz sene ödemişti. 

Demirören Holding, kredi borcunu gayrimenkulle ödedi: Ziraat Bankası na 1.2 milyar TL lik gayrimenkul satıldı!

İKİNCİ TAKSİT GAYRİMENKULLE ÖDENDİ 

Demirören Holding'in bu Mayıs'ta yapması gereken  ikinci taksit ödemesi için gayrimenkul sattığ açıklandı. Buna göre, Demirören Holding, ikinci taksit ödemesi için Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.bünyesinde yer alan gayrimenkulleri Ziraat Bankası'na sattı.

Demirören'in Ziraat Bankası'na sattığı 5 gayrimenkulün satış bedeli 1 milyar 287 milyon 922 bin Türk Lirası şeklinde açıklandı. 

Hürriyet Gazetecilik'ten KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"

Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından, Şirketimiz portföyünde yer alan; İzmir İli, Gaziemir İlçesi, Atıfbey Mah., 11408 Ada ve 1 Parsel'de kayıtlı gayrimenkulün,  İzmir  İli, Konak İlçesi, Umurbey Mah., 1447 Ada ve 10 Parsel'de kayıtlı gayrimenkulün, Antalya İli,  Muratpaşa İlçesi, Yenigöl Mah., 12558 Ada ve 4 Parsel'de kayıtlı gayrimenkulün, Trabzon İli, Arsin İlçesi, Nuroğlu Mah., 1149 Ada ve 12 Parsel'de kayıtlı gayrimenkulün, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Anonim Şirketi'ne toplam 1.287.922.000,00 TL (BirmilyarikiyüzseksenyedimilyondokuzyüzyirmiikibinTürkLirası) bedel ile satış ve devrinin yapılmasına karar verilmiş olup, satış ve devir işlemi 22.05.2024 tarihi itibarıyla (bugün) tamamlanmıştır.

Kamuoyuna ve yatırımcılarımıza saygıyla duyurulur."

Demirören Holding, kredi borcunu gayrimenkulle ödedi: Ziraat Bankası na 1.2 milyar TL lik gayrimenkul satıldı!

NELER OLMUŞTU? 

2018 yılında Doğan Holding'e ait çok sayıda gazete ve televizyon kanalını satın alan Demirören Holding, bu satın alma için ödediği bedelin tümüne yakınını Ziraat Bankası'ndan kredi alarak karşılamıştı. 

Aradan geçen 6 senede Ziraat Bankası'na hiçbir ödeme yapmadığı ileri sürülen Demirören Holding kamuoyunda tartışmalara neden olurken, geçtiğimiz sene "taksitlerin anlaşılan şekilde ödendiği"ni iddia etmişti.

Yıllık 70 milyon dolar olan taksit ödemeleri için İstiklal Caddesi'ndeki Demirören AVM'yi Denizbank'a satan şirketler grubu, Esenyurt'taki 61.5 dönümlük matbaa tesisi arsasını da 816.6 milyon TL bedelle insansız hava aracı üreticisi Baykar'a sattığını açıklamıştı. 

2022 yılı denetim raporuna göre, Demirören ailesinin Ziraat Bankası’na 895 milyon dolar ana para, 25 milyon dolar da faiz borcu bulunuyordu. 

Demirören Medya Grubu’nun yöneticisi ve Yıldırım Demirören’in kardeşi Tayfun Demirören'in 2014'te Berlin'de kurduğu şirket, Friedrichshain’in merkezinde, Spree nehrinin yanı başında inşa edilen yarım kalmış ultra lüks Upside Berlin adlı gayrimenkul projesini devraldı. 

Demirörenler, 2020 yılında bitirileceğini duyurdukları projeyi henüz inşaat aşamasındayken pazarlamaya başlarken, inşaatın yüzde 70’ine yakını bitmesine rağmen proje tam anlamıyla faaliyete alınamadı.  Ziraat Bankası'na 240 milyon euro kredi borcunu ödeyemeyen Demirörenler'in lüks projesi için iflas kararı verildiği geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı. 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Yüksek enflasyon ve faiz ortamı konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Kirada yeniden TÜFE dönemi 1 Temmuz'da başlayacak! Kiracılar ve ev sahipleri hemen bu detaylara bakın! 

Evi, iş yeri, arsası ve arazisi olanlar dikkat! Emlak vergisi ödemeleri için son 10 gün! 


Geri Dön