AVM

Demirören'in İstiklal Caddesi'ndeki AVM'si, Denizbank'ın oldu! AVM'nin ismi İstiklal AVM olarak değişti! 

Ziraat Bankası’ndan kullandığı 800 milyon dolarlık krediyi geri ödemeyen Demirören Holding'in, İstanbul Beyoğlu'nda yer alan Demirören İstiklal AVM'yi, Denizbank'a devrettiği gündeme geldi. İşte ayrıntılar... 2018'de Doğan Medya Grubu’nu satın almak için Ziraat Bankası’ndan aldığı 800 milyon dolarlık krediyi geri ödemeyen Demirören Holding, Demirören İstiklal AVM'nin yapımına 2006 senesinde başlamıştı

Ziraat Bankası’ndan kullandığı 800 milyon dolar tutarındaki krediyi geri ödeyemeyen Demirören Holding'in İstanbul Beyoğlu'nda yer alan Demirören İstiklal AVM'yi, Denizbank'a devrettiği açıklandı.

2018'de Doğan Medya Grubu’nu satın almak için Ziraat Bankası’ndan aldığı 800 milyon dolarlık krediyi geri ödemeyen Demirören Holding, Demirören İstiklal AVM'nin yapımına 2006 senesinde başlamıştı. AVM, 2011'de tamamlandı. 

Medya Koridoru'ndan Canan Kaya "Toprağa da suya da borç takmış! Ziraat’e olan borcunu ödemeyen Demirören’in İstiklal’deki AVM’si de Denizbank’ın oldu" başlıklı yazısında konuyu değerlendirdi. 

Demirören'in İstiklal Caddesi'ndeki AVM'si, Denizbank'ın oldu! AVM'nin ismi İstiklal AVM olarak değişti!

Demirören Holding'in, borçlarını ödeyememesi sebebiyle Demirören İstiklal AVM'yi Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Emirates NBD’nin sahibi olduğu Denizbank’a devrettiğini gündeme taşıyan Canan Kaya, yazısında "Alışveriş merkezinin ismini 'İstiklal AVM' olarak değiştiren Denizbank, yalnızca markanın değil, mülkün de sahibi oldu" ifadelerine yer verdi.

AVM’nin eski adı "Demirören İstiklal AVM" iken, Denizbank’ın iştiraki olan Ekspress Bilgi İşlem ve Ticaret Anonim Şirketi, AVM'nin yeni ismini Ticaret Bakanlığı’na 'İstiklal AVM' şeklinde tescil ettirdi. 

Canan Kaya, yazısında "AVM'nin eski internet sitesi 'demirorenistiklal.com' da kapatılırken, yeni adresi 'istiklalavmtr.com' oldu" açıklamasına da yer verdi. 

Demirören Alışveriş Merkezi’nin ismini, 16.11.2022 tarihinde “İstiklal Alışveriş Merkezi” şeklinde tescil ettiren Denizbank’a bağlı şirketin ismi, turkpatent.gov.tr kayıtlarında “Ekspres Bilgi İşlem ve Ticaret Anonim Şirketi” olarak belirtiliyor. Şirketin adresi ise “Esentepe Mah. Büyükdere Cad. Denizbank 141 9 Şişli İstanbul” şeklinde görülüyor. 

Demirören Holding, Ziraat Bankası'ndan kullandığı ödenmeyen 800 milyon dolarlık kredisine karşılık önce Göktürk Mahallesi Kemer Country’de bulunan ve üzerinde golf sahalarının yer aldığı arazileri ipotek ettirdi. Daha sonra  imara açılan arazilerin TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO'ya geçtiği belirlenmişti. Demirören, 2022 Kasım'da Bağcılar’daki 30 senelik medya binasını da Ziraat GYO'ya devretti. 

Konut üreticilerinin gözü AVM'lerde! AVM'ler yerini lüks konutlara bırakıyor!

Sapphire AVM resmen Kiler GYO'nun oldu! Tam 905 milyon TL'ye...

İş GYO, Artaş ile masaya oturdu! Profilo AVM için imzalar atıldı!