Genel

Demirpark AVM'yi 2010'da 3.5 milyon kişi ziyaret etti!

Zonguldak'ta özel kömür işletmeciliği yapan Demir Madencilik tarafından 15 Mart 2009’da açılan Demirpark Alışveriş ve Yaşam Merkezi, kısa zamanda 21 bin 253 metrekarelik alanın yüzde 96’sını kiraladı...

 
Zonguldak’ta maden firmasınca 2 yıl önce açılan alışveriş merkezini geçen yıl 3,5 milyona yakın kişi gezdi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, kentte özel kömür işletmeciliği yapan Demir Madencilik tarafından 15 Mart 2009’da açılan Demirpark Alışveriş ve Yaşam Merkezi, kısa zamanda 21 bin 253 metrekarelik alanın yüzde 96’sını kiraladı. Kent nüfusunun büyük çoğunluğunu oluşturan maden ocaklarından emekliler, halen çalışan 10 binin üzerinde madenci ve aileleriyle birlikte üniversite öğrencilerinin ağırlıklı ilgi gösterdiği alışveriş merkezinin 2010’da ziyaretçi sayısı 3 milyon 467 bin 773 kişiye ulaştı. Hafta sonları 18 bin 500 kişinin gezdiği Demirpark, mevcut 70 mağazanın ayda elde ettiği ortalama 5 milyon liraya yakın gelirle kent ekonomisine de katkı sağlıyor.

Demir Madencilik Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 yıldır kentte madencilik alanında hizmet verdiklerini, 2009’da açılan alışveriş merkeziyle farklı sektörlerde de çalışmaya başladıklarını söyledi. Batı Karadeniz’de Demirpark ölçeğinde hizmet veren alışveriş merkezinin bulunmadığını, bundan dolayı çevre illerden de çok sayıda ziyaretçinin geldiğini öne süren Demir, şöyle konuştu:

"Alışveriş merkezindeki 70 mağaza aylık 5 milyon lira ciro elde ediyor. Kısa zamanda açılacak yeni iş yerleriyle yüzde 99 doluluk oranına ulaşmayı amaçlıyoruz. Demirpark açılmadan önce bölgedeki vatandaşlar kent dışına alışverişe gidiyorlardı. Çünkü aradıkları ürün çeşitliliğini bulamıyorlardı. Şu anda dışarıya alışveriş hareketi durdu. Emeğin başkentinde madenci hemşehrilerimiz alışveriş merkezimizi sevdi, biz de onlara hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. Kriz döneminde alışveriş merkezini açmamıza rağmen işlerimiz iyi gitti. Moral ve finansman açısından mutluyuz. Zonguldak halkı beklediğimiz reaksiyonu verdi." Demir, halkın kentte farklı iş yerlerinde bir arada satılan markaların mağazasına kavuştuğuna işaret ederek, "İnsanlar, her markanın kendi mağazasıyla tanıştı. Böylece daha fazla ürünü bulma imkanı elde etti. Madenciler markayı sevdi" dedi.

-"YATIRIMLAR ZONGULDAK’A"-

Kentten kömür işletmeciliğinden kazandıkları parayla daha karlı olmasına rağmen il dışına yatırım yapmadıklarına dikkati çeken Demir, şunları kaydetti: "Alışveriş merkezi için satın aldığımız araziden çok daha ucuz fiyata büyük şehirlerde yer temin edebilirdik. Zonguldak’a yapacağımız yatırım 12 yılda bize geri dönecekse, diğer kentlerde bu süre 7 yıl civarındaydı. Fakat bizim ailemiz kentte doğdu, burada para kazandı ve yaşıyor. Yatırımlarımızı hiçbir zaman il dışına yapmayı düşünmedik. Kentleşme ve sosyal yaşam alanındaki eksikliklere de katkı sağlamayı amaçladık. Bazı kişilerin bunun karlı yatırım olmadığı konusunda uyarılarına rağmen halkımıza güvendik. Sonuç olarak ilimize böyle bir tesisi kazandırdık, ekonomik girdilerin de il dışına gitmemesine katkı sağladık."
AA

Basında yer alan diğer haberler:

'Madenciler' alışveriş merkezini sevdi

Zonguldak'ta maden firmasınca 2 yıl önce açılan alışveriş merkezini geçen yıl 3,5 milyona yakın kişi gezdi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, kentte özel kömür işletmeciliği yapan Demir Madencilik tarafından 15 Mart 2009'da açılan Demirpark Alışveriş ve Yaşam Merkezi, kısa zamanda 21 bin 253 metrekarelik alanın yüzde 96'sını kiraladı.

Kent nüfusunun büyük çoğunluğunu oluşturan maden ocaklarından emekliler, halen çalışan 10 binin üzerinde madenci ve aileleriyle birlikte üniversite öğrencilerinin ağırlıklı ilgi gösterdiği alışveriş merkezinin 2010'da ziyaretçi sayısı 3 milyon 467 bin 773 kişiye ulaştı.

Hafta sonları 18 bin 500 kişinin gezdiği Demirpark, mevcut 70 mağazanın ayda elde ettiği ortalama 5 milyon liraya yakın gelirle kent ekonomisine de katkı sağlıyor.

Demir Madencilik Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 yıldır kentte madencilik alanında hizmet verdiklerini, 2009'da açılan alışveriş merkeziyle farklı sektörlerde de çalışmaya başladıklarını söyledi.

Batı Karadeniz'de Demirpark ölçeğinde hizmet veren alışveriş merkezinin bulunmadığını, bundan dolayı çevre illerden de çok sayıda ziyaretçinin geldiğini öne süren Demir, şöyle konuştu:

''Alışveriş merkezindeki 70 mağaza aylık 5 milyon lira ciro elde ediyor. Kısa zamanda açılacak yeni iş yerleriyle yüzde 99 doluluk oranına ulaşmayı amaçlıyoruz. Demirpark açılmadan önce bölgedeki vatandaşlar kent dışına alışverişe gidiyorlardı. Çünkü aradıkları ürün çeşitliliğini bulamıyorlardı. Şu anda dışarıya alışveriş hareketi durdu. Emeğin başkentinde madenci hemşehrilerimiz alışveriş merkezimizi sevdi, biz de onlara hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. Kriz döneminde alışveriş merkezini açmamıza rağmen işlerimiz iyi gitti. Moral ve finansman açısından mutluyuz. Zonguldak halkı beklediğimiz reaksiyonu verdi.''

Demir, halkın kentte farklı iş yerlerinde bir arada satılan markaların mağazasına kavuştuğuna işaret ederek, ''İnsanlar, her markanın kendi mağazasıyla tanıştı. Böylece daha fazla ürünü bulma imkanı elde etti. Madenciler markayı sevdi'' dedi.

-''YATIRIMLAR ZONGULDAK'A''-

Kentten kömür işletmeciliğinden kazandıkları parayla daha karlı olmasına rağmen il dışına yatırım yapmadıklarına dikkati çeken Demir, şunları kaydetti:

''Alışveriş merkezi için satın aldığımız araziden çok daha ucuz fiyata büyük şehirlerde yer temin edebilirdik. Zonguldak'a yapacağımız yatırım 12 yılda bize geri dönecekse, diğer kentlerde bu süre 7 yıl civarındaydı. Fakat bizim ailemiz kentte doğdu, burada para kazandı ve yaşıyor. Yatırımlarımızı hiçbir zaman il dışına yapmayı düşünmedik. Kentleşme ve sosyal yaşam alanındaki eksikliklere de katkı sağlamayı amaçladık. Bazı kişilerin bunun karlı yatırım olmadığı konusunda uyarılarına rağmen halkımıza güvendik. Sonuç olarak ilimize böyle bir tesisi kazandırdık, ekonomik girdilerin de il dışına gitmemesine katkı sağladık.''
Akşam