Sektörel

Demiryürek İnşaat yeni inşaat projelerine yönelecek!

Demiryürek İnşaat Genel Müdürü Ahmet Demiryürek, inşaat malzemeleri, hazır beton ve tuğla satışı yapan firmalarının 2014 yılında yeni inşaat projelerine yöneleceğini söyledi. Demiryürek, 12 bin metrekarelik tesislerinde 60 kişilik kadroyla hizmet veriyor.


Demiryürek İnşaat Genel Müdürü Ahmet Demiryürek, inşaat malzemeleri, hazır beton ve tuğla satışı yapan firmalarının 2014 yılında yeni inşaat projelerine yöneleceğini söyledi. Firmanın 1974 yılında faaliyete başladığını aktaran Demiryürek, halen 12 bin metrekarelik tesislerinde 60 kişilik kadroyla hizmet verdiklerini ifade etti. 


2012'yi yatırım ve projeler bazında 'bekleme yılı' şeklinde nitelendiren Demiryürek, "Özellikle bu yıl daha yoğun hissettiğimiz ve pek çok sektörde yaşanan nakit akış sıkıntısı bizi de olumsuz etkiliyor. Yılın ilk yarısını beklentilerimizin altında geçirdik, umudumuz yılın ikinci yarısında düzeleceğine yönelik" dedi. 2011 yılında 11 milyon 310 bin TL ciro elde ettiklerini, geçen yıl ise bu rakamı 16 milyon 821 bin TL'ye yükselttiklerini aktaran Demiryürek, bu yıl ise geçen yılın rakamlarını korumayı öngördüklerini ifade etti. Demiryürek, "Cirosal anlamda geçen yıl bir büyüme yaşandı ancak kâr oranlarının düşüşü nedeniyle bu büyümeden çok da pay alabildiğimiz söylenemez. Bu yıl için planladığımız birkaç projemiz vardı, fakat gelişmeler beklediğimiz kadar olumlu olmadı. Bu projeleri 2014 yılında başlatmayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu. 

"Kalifiye eleman bulmak sektörün en büyük sorunu" İnşaat sektörünün en önemli sıkıntısının kalifiye eleman bulma zorluğu olduğunun altını çizen Ahmet Demiryürek, "Bunun için ilköğretimden liseye kadar sanat okulları olsa ve elemanlar yetiştirilse, eleman ihtiyacı kapanır. Yalova, bu tür okullar için müsait konumda. 


Böyle olduğu takdirde hem istihdam açısından faydalı olur hem de sektörde hızlı bir gelişim olur. Biz, inşaat malzemelerinden hazır betona, tuğla ve malzemelerin kabasının satışlarını yapıyoruz. Firmamızda 60 kişiye istihdam sağladık. Bu sayının artırılması için yetişmiş kaliteli eleman lazım. Bu da ancak eleman ihtiyacım karşılaşacak sanat okulları sayesinde olabilir. Eğitimli olduktan sonra bu konudaki eleman azlığı sıkıntısı da giderilmiş olur" değerlendirmesini yaptı. 


İnşaat sektöründe yaşanan olumsuzluklar neticesinde farklı sektörlere yönelik işbirlikleri gerçekleştirmeye başladıklarını ifade eden Demiryürek, İstanbul merkezli plastik damacana üreticisi Nuhdem ve Yalova'da tel imalatı gerçekleştiren Nuhtel firması ile ortaklıklar gerçekleştirdiklerini belirtti. Nuhdem firması ile tek tip su damacanası üretimi ile hem iç pazarın ihtiyacını karşıladıklarını hem de yurtdışına ürün gönderdiklerini belirten Demiryürek, "Mevcut ihracat pazarlarımız Dubai, İsrail, Arnavutluk, Bulgaristan, Gürcistan ve Kıbrıs. Önümüzdeki yıl için ise Tayland'ı hedef belirledik. Bu doğrultuda görüşmelerimiz sürüyor" şeklinde konuştu. Demiryürek, üretimin yüzde 20'sini ihracata kanalize ettiklerini dile getirdi. 


Ahmet Demiryürek, geçen yıl Yalova merkezli kurulan çok ortaklı Nuhtel tel fabrikasının üretimine de değinerek, "Nuhtel, yaklaşık 3 bin metrekare kapalı alanıyla 12 dönüm alan içinde konumlandırıldı. Toplamda 45 çalışana sahibiz. Yıl sonuna kadar gerçekleştireceğimiz makine yatırımları ile şu an sahip olduğumuz aylık 700 ton üretim kapasitemizi bin 600 tona çıkarmayı hedefliyoruz. Gelecek yıl ayrıca, 7 bin 200 metrekarelik yeni bir üretim tesisine geçerek kapasite artırımına gideceğiz" diye konuştu. Bu yıl ihracata da başlattıklarının bilgisini veren Demiryürek, Arnavutluk, Tunus ve Cezayir pazarlarına ulaşarak üretimin yüzde 15'ini ihraç ettiklerini sözlerine ekledi. 


Dünya Gazetesi