19 / 05 / 2024

Demre Belediyesi tesis yapımında sıkıntı çekiyor!

Demre Belediyesi tesis yapımında sıkıntı çekiyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, "turizm alanı" ilan edilen Antalya’nın Demre ilçesindeki Sülüklü ve Taşdibi sahillerindeki en güzel parsellerden birini, günübirlik tesis yapılması amacıyla Demre Belediyesin



 Kültür ve Turizm Bakanlığı, "turizm alanı" ilan edilen Antalya’nın Demre ilçesindeki Sülüklü ve Taşdibi sahillerindeki en güzel parsellerden birini, günübirlik tesis yapılması amacıyla Demre Belediyesine tahsis etti. Ancak Demre Belediyesi, hem arazinin kirası hem de tesis yapımı için gerekli parayı bulmakta sıkıntı çekiyor.
        
Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, gazetecilere yaptığı açıklamada, turizm alanı ilan edilen sahildeki 12 parselden 11’inin çeşitli firmalara, birinin de günübirlik turistik tesis yapımı amacıyla Demre Belediyesine tahsis edildiğini bildirdi.
        
Topçu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’n desteğiyle Demre Belediyesine tahsis edilen bölgenin en güzel plajı olan Taşdibi Plajı ile Sülüklü Plajı’ndaki parsele bin 800 metrekarelik kapalı alan, iki bin kişilik yeme içme üniteleri yapılabileceğini ifade etti.
        
Süleyman Topçu, tahsis edilen arazi için Kültür ve Turizm Bakanlığının yıllık 186 bin 619 TL kira istediğini, Çevre ve Orman Bakanlığına da ağaçlandırma bedeli olarak 190 bin TL ödeme yaptıklarını bildirdi. Bu parayı öderken personelin ücretini o ay ödeyemediğine işaret eden Topçu, "Bunun üstüne Or-Köy, fon bedeli olarak 1 milyon 119 TL istiyor. Bize araziye yapılacak tesislerin proje yatırım bedeli de 37 milyon 323 bin 985 TL tutuyor" dedi.
        
Demre’de yazlık evi bulunduğu için Demrelilerin "hemşehrisi" olan Kültür ve Turizm Bakanı Günay’ın, ilçe halkını düşünerek, en güzel sahili belediyeye tahsis ettiğini vurgulayan Topçu, şöyle devam etti:
        
"Bakanımıza minnet borçluyuz ancak belediye olarak bu işin altından kalkmamız olanaksız. Demre Belediyesi en büyük geliri toptancı halden elde ediyordu. Yeni yılla birlikte toptancı hal gelirleri sekizde bire düşecek. Elimiz kolumuz bağlandı. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Eğer bu işi yapmaya kalkarsak, belediyenin 15 yıl süreyle başka hiçbir işi yapmaması ve çalışanına maaş vermemesi gerekir. Sayın Bakanımız Ertuğrul Günay ve diğer yetkililerden yıllık kiranın ve Or-Köy fon bedelinin kamu yararı düşünülerek kaldırılmasını istiyoruz. Yoksa bu bölgeye hiçbir yatırım yapamayız. Başka bir alternatif olarak da belediyenin bu yeri yap-işlet-devret modeliyle bir firmaya devrine izin verilmesini bekliyoruz."
A.A


Geri Dön