Kent Haberleri

Demre'ye Havalimanı mı yapılıyor?

ANTALYA Valisi Sebahattin Öztürk, Demre'yi ziyaret ederek ilçedeki yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgi aldı, . Demre' de incelemelerde bulunan Öztürk, ilçeye havalimanı yapılmasının planlandığını, bunun için uygun alan arandığını söyledi...

ANTALYA Valisi Sebahattin Öztürk, Demre'yi ziyaret ederek ilçedeki yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgi aldı, incelemelerde bulundu. İlk olarak Kaymakam Yusuf İzzettin Karaman'ı ziyaret eden Vali Öztürk, çalışmalar hakkında brifing aldı. 

İlçenin en önemli sorunlarının sera atıkları, meslek yüksek okulu, turizm danışma bürosu eksikliği ve köylerin sulama suyu sorunları olarak sıralayan Kaymakam Karaman, çözümü konusunda yardım beklediklerini söyledi. 

Yer aranıyor 26 Kasım 2013'te yaşanan dolu felaketinden dolayı Demrelilere geçmiş olsun dileğinde bulunan Vali Öztürk, butik bir ilçe olan Demre'nin Türkiye ve Antalya geliştikçe büyüyeceğini söyledi. Antalya bölgesindeki turizm alanlarının ikinci halkasının Demre olacağına işaret eden Vali Öztürk, "Bu bölgenin havalimanı sorunu var. Uygun bir yer bulunması halinde bölgeye havalimanı yapılması planlanıyor" dedi. 

'Tarımdan vazgeçmeyin' Havalimanı yapılmasıyla birlikte bölgede turizmin canlanacağını anlatan Vali Öztürk, Demrelilere de öneride bulunarak, "Turizm canlansa bile siz tarımdan vazgeçmeyin. Bölgenin çok önemli stratejik bir tarım arazisi var. Arazinin hoyratça kullanılmasına izin vermeyin" dedi. 

Yurt temeli attı Vali Öztürk daha sonra 200 kişilik orta öğretim öğrenci yurdunun temel atma törenine katıldı. Noel Baba Müzesi ve Myra Antik Kenti'ni de ziyaret eden Vali Öztürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar ve Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel'den antik kentler hakkında bilgi aldı. Yat limanı ve Likya Müzesi inşaatında da incelemelerde bulunan Vali Öztürk, ardından Kekova turuna çıktı. Simena Antik Kenti, Batık Kent, Tersane Koyu ve Üçağız Köyü'nde incelemelerde bulundu.


Milliyet Akdeniz