Dış Piyasalar

Deniz Seki, nasıl İskoçya'dan 99 TL'ye arsa alarak Lady oldu?

Araziniz bir metrekare bile olsa dünyanın her yerinde lord ya da lady sayılıyorsunuz. Hoş değil mi? Hem bunun için İskoçya'ya gitmeye de gerek yok; yabancı şirketin Türkiye temsilciliği var

İskoçya'da bir şirket isteyene toprak satıyor, karşılığında lord-lady unvanını veriyor.


İskoçya’da yıllardır süren bir gelenek var. Eğer İskoçya topraklannda bir metrekarelik bile araziniz varsa, erkekseniz lord, kadınsanız lady ilan ediliyorsunuz. Şimdilerde İskoçya bu olayı hepten ticarete dökmüş. Devlet destekli Moon Estates şirketi aracılığıyla bir metrekarelik toprak satıyor, karşılığında size toprağınızın nerede olduğunu gösteren bir tapu belgesi ile birlikte lady ya da lord unvanınızı veriyorlar, İskoçya Hükümeti imzalı belge, sadece İskoçya topraklannda değil, dünyanın her yerinde geçerli.


Moon Estates şirketinin Türkiye temsilcisi ise Fırat Kurtoğlu isimli genç bir girişimci.


Fırat Kurtoğlu şirket ve sattıklan ürünle İngiltere’de Liverpool Üniversitesinde okurken tanışmış. Ürünü ilk önce kız arkadaşına hediye olarak almış.


Kız arkadaşının lady olmaktan ne kadar hoşlandığını fark edince Moon Estates firması ile iletişime geçerek Türkiye patentini ve 50 dönüm arsa satın almış. Fırat Kurt oğlu, şimdi bu arsalan çeşitli internet sitelerinde lady ya da lord olmak isteyenlere metrekaresi 99 TL’den satıyor.