Ekonomi

Denizbank ve Türk Eğitim Derneği'ni depremzede çocukları için el ele verdi!

Denizbank ve Türk Eğitim Derneği'ni depremzedeler için el ele verdi. Depremzede çocuklar için Afet Bursu Programı hayata geçti. İşte detaylar!

DenizBank ve Türk Eğitim Derneği, 6 Şubat 2023, Kahramanmaraş depreminde ebeveynleri vefat eden çocukların okul hayatlarına devam edebilmeleri için Afet Bursu Programı’nı başlattı.

İşte bu bursa dair ayrıntılar…

ÇOCUKLAR OKUSUN DİYE!

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, Afet Bursu Programına dair yaptığı değerlendirmede; “6 Şubat tarihinde Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketi meydana geldi. Her zaman olduğu gibi el birliği ile bu doğal afetin üstesinden gelmek için çalışıyoruz. Bu büyük felaketten sağ çıkan çocuklarımızın pek çoğu ebeveynsiz kaldı. Bugün TED Başkanımız ile çok önemli bir inisiyatife imza atmak üzere bir aradayız. Anne babasını yitirdi. Biz de 19 yıldır ara vermeden bağışçı olarak desteklediğimiz TED’in, depremzede çocuklarımızın eğitim görmelerini sağlamak için hayata geçirdiği inisiyatife katkıda bulunacağız. Şu anda burs desteğinde bulunduğumuz 100 öğrencimize ek olarak, depremde ebeveynlerini kaybetmiş olan 100 çocuğa daha eğitim hayatları boyunca onlara destek olacağız. Bu çocuklarımızın, TED kültürü ile donatılarak bir eğitimden geçerek yetişmiş iş gücü olarak ülkemize bilim adamları seviyesinde katkı sağlayacakları günleri göreceğiz. İş birliğimizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise bu bursun imza töreninde yaptığı konuşmada, afetlerde devamlı yapılması gereken destek sunmanın hayati önemine vurgulayarak, şu açıklamayı yaptı;

“Ana okul düzeyinden üniversite eğitimlerinin bitimine kadar, depremde annesini ve babasını ya da ebeveynlerinden bir tanesini yitirmiş olan çocuklara destek olacağız. 95 yıl evvel büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu, ülkemizde eğitim alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşunun Başkanı olarak çok uzun zamandır bilinçli, doğru ve sonuca ulaşabilecek desteklerde bulunuluyor, başta Hakan Ateş olmak üzere tüm DenizBank ailesine teşekkürü bir borç biliyoruz. Depremde ebeveynlerini yitirmiş olan evlatlarımızın acısını azaltmak üzere yaşamları süresince onlar ile birlikte yürüyeceğiz. Cumhuriyetin kurmuş olduğu çağdaş bir sivil toplum kuruluşu olarak bundan mutluluk duymaktayız"