Genel

Denizlerde Bütünleşik Kirlilik İzleme Projesi imza töreni yarın gerçekleşecek!

Ülkemizdeki tüm denizlerin kirliliğinin ve kalitesinin 3 yıl süreyle izleneceği “Denizlerde Bütünleşik Kirlilik İzleme Projesi” ÇED ile TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanlığı arasında imzalanacak sözleşme ile başlıyor...

ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK MAM Arasında “Denizlerde Bütünleşik Kirlilik İzleme İşi" İmza Töreni Gerçekleştirilecek.


Ülkemizdeki tüm denizlerin kirliliğinin ve kalitesinin 3 yıl süreyle izleneceği “Denizlerde Bütünleşik Kirlilik İzleme Projesi” Bakanlığımız ile TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanlığı arasında imzalanacak sözleşme ile başlıyor.


Bakanlığımızın Gölbaşı hizmet binasında bulunan Laboratuvar, Ölçüm ve İzleme Dairesi Başkanlığında 3 Temmuz saat 17:00’de düzenlenecek imza töreninde Sözleşme ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürü M.Mustafa SATILMIŞ ve TÜBİTAK MAM Başkanı Sn. Doç. Dr. Bahadır TUNABOYLU tarafından imzalanacak.


2014-2016 yıllarında yapılacak olan denizlerde bütünleşik kirlilik izleme çalışmaları kirliliğin izlenerek, ulusal deniz yönetimi politika ve stratejilerinin belirlenmesine altlık oluşturulması amaçlanıyor. İzleme çalışmaları kıyı, geçiş ve deniz sularında; sediman, deniz suyu ve biyota matrislerinde fizikokimyasal, kimyasal ve biyolojik izlemeleri içerecek.


Bu program ile;


-2016 yılında ülkemizde ilk defa yapılacak olan “1. Ulusal Denizlerde İzleme ve Değerlendirme Sempozyumu” düzenlenecek,


-Tüm denizlerde toplam 228 noktada izlemeler yapılacak ve 14 istasyonda açık deniz izlenecek,


-Yine bu programla Ülkemizde ilk kez denizlerde radyoaktivite çalışması yapılacak,


-İzleme çalışmaları sonucunda ise tüm denizlerimiz Çevresel Durumlarının Değerlendirildiği raporlar oluşturulacak.