30 / 04 / 2024

Denizli Deri İhtisas OSB, 25 milyon TL yatırımla faaliyete geçti!

Denizli Deri İhtisas OSB, 25 milyon TL yatırımla faaliyete geçti!

Denizli'de 21 yıl önce kurulması için dilekçe verilen Denizli Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, 25 milyon lira yatırımla faaliyetine başladı ve ilk ihracatını Çin'e yaptı




Denizli'de 21 yıl önce kurulması için dilekçe verilen Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, 25 milyon lira yatırımla faaliyetine başladı. Çin malı deriler nedeniyle uzun yıllar sıkıntı çeken dericiler, Denizli Deri İhtisas OSB'ye taşındıktan sonra ilk ihracatını yaptı. Türkiye'nin kösele üretiminin yüzde 70'ini karşılayan Denizlili dericiler ilk ihracatını bir zamanlar kendilerini mağdur eden Çin'e yaptı. 


Yeni pazar ve vizyon

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Honaz Kaymakamı Turgut Gülen ve Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, DTO Başkanı Necdet Özer, DSO Başkanı Müjdat Keçeci, DTB Başkanı İbrahim Tefenlili, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ile Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol OSB'de incelemelerde bulundu. 

Denizli merkezdeki Tabakhane bölgesinde zor şartlar altında üretim yapan firmaların kısa süre önce GEKA desteğiyle modern tesislere taşındığını anlatan Bölge Müdürü Mehmet Güran, "Burada yeni iş alanları, yeni pazar ve yeni vizyon olacağı için mutluyuz. Biz ilk kez 100 tonun üzerinde ihracat yaptık. Çin'e varıncaya kadar kösele sattık. Bugün Çin'den ham deri almaya geliyorlar. Biz eskiden 200 metrekarelik fabrikalarda tek iş yapabiliyorduk ama burada diğer iş alanlarını da şekillendirme kapasitesine sahip olacağız" diye konuştu. Vali Demir ise, maalesef OSB kurulumunun yıllar sürdüğünü belirterek, "Artık gönül rahatlığıyla Türkiye'nin en modern Deri İhtisas OSB'si Denizli'de diyebiliriz" dedi. 


75 parseli var

Denizli Deri İhtisas OSB, 630 dönüm alanda 75 parsel olarak yapıldı. Altyapı çalışması tamamlanan 44 parselden 14'ü firmalara tahsis edildi. Bu firmalardan 11'inin üretim yapabilir halde olduğu dile getirildi.



Yeni Asır


Geri Dön