27 / 04 / 2024

Denizli Pamukkale Üniversitesi'nin 5 bin kişilik spor salonu Mayıs ayı içinde açılacak!

Denizli Pamukkale Üniversitesi'nin 5 bin kişilik spor salonu Mayıs ayı içinde açılacak!

Denizli Pamukkale Üniversitesi ( PAÜ ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, yapımı tamamlanan çok amaçlı 5 bin kişilik spor salonunu Mayıs ayı içinde açacaklarını söyledi...



Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, yapımı tamamlanan çok amaçlı spor salonunu Mayıs ayı içinde açacaklarını söyledi. Kampus içindeki spor salonunun 4 bin 500 koltuk kapasiteli, toplamda 5 bin kişiye hitap edeceğini belirten Rektör Bağcı, "Türkiye'deki üniversiteler arasında en büyük ve en kapsamlı spor salonunu açıyoruz. Böylece kampus içerisinde bulunan yüzme havuzları ve spor tesislerine gelen 5 bin kişinin yanında, 5 bin kişi de spor salonuna gelecek. 10 bin kişi spor amaçlı sosyal tesislerimize gelmiş olacak. Diğer yandan spor tesislerine gelen vatandaşlarımız için adeta bir çevre yolunu andıran 3'üncü kapımız da yakın zamanda hizmete açılacak. Burada spor karşılaşmalarının yanı sıra mezuniyet törenleri, konserler gibi birçok etkinlik de yapılabilecek" dedi.


Uluslararası standartlar

Spor salonunun 10 bin metrekare yüzölçümüne sahip olduğunu, uluslararası standartlarda iki katlı ve loca sistemli olarak inşa edildiğini belirten Bağcı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sporcuların tüm ihtiyaçlarına hizmet verecek 4 soyunma odası, 3 hakem odası, 2 gözlemci odası, doping odası, ilkyardım odası, IT odası, medya merkezi, toplantı odası, fitness merkezi, 2 çok amaçlı salon, 12 ofis ve 2 derslik bulunuyor. Bunların yanında salonda VIP dinlenme odası, basın tribünü, 3 adet büfe, 2 adet gişe ve 2 adet büyük led skorboard da yer alıyor. Uzay kafes çatı sistemi ve eliptik görünümlü salon; konser, mezuniyet töreni, seminer ve toplantılara hizmet edebilecek şekilde çok amaçlı olarak dizayn edildi."

HASAN DURNA/ Yeni Asır




Geri Dön