29 / 04 / 2024

Denizli'de 2015'te termal sağlık merkezi kurulacak!

Denizli'de 2015'te termal sağlık merkezi kurulacak!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, termal sağlık merkezi olan Denizli'de 2015 yılı içinde 1 milyon metrekare alanda 14 bin yatak kapasiteli termal sağlık merkezinin kurulacağını açıkladı. Müezzinoğlu, ''2015 Denizli'nin yılı olacak.''



Sağlıkta uygulanan yeni teknoloji ve projelerin tanıtıldığı "İstanbul Health Expo - Medikal Ürün, Hastane Donanımları, Sağlık Bilişim ve Teknolojileri, Laboratuar Sistemleri, Evde Bakım Ürünleri ve Sağlık Turizmi Fuarı ve Kongresi" Sağlık Bakanlığının ev sahipliğinde CNR Ekspo Fuarcılık işbirliği ile gerçekleştirildi. Sağlık alanında en son teknoloj ilerin sergilendiği Health Expo Fuarına İngiltere, ABD, İsveç, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, Sırbistan başta olmak üzere 17 ülkeden çok sayıda alıcı geldi. Yabancı alıcılar, firmalarla ikili görüşmeler yapıyor. 


Açılışı Bakan Müezzinoğlu tarafından yapılan Health Expo Kongresinde dünyanın ve Türkiye'nin sağlık alanındaki yatırımları ve sağlık hizmetinin sunumu gibi pek çok konu masaya yatırıldı. Termal sağlık turizmiyle ilgili olarak ise Denizli, Bakan Müezzinoğlu'nun açıkladığı projeyle adeta damga vurdu. Kongrede Hükümet'in sağlık alanında yapacağı yatırımları anlatan Bakan Müezzinoğlu, "Sağlık turizmi, artık Sağlık Bakanlığının programına girdi. Türkiye termal kaynaklarıyla zengin bir ülke. Sağlık turizmi için potansiyeli oldukça yüksek. Ve termal sağlık turizminin ülkede gelişimi için tüm imkanları seferber ettik. Öyle ki, şifalı termal sularıyla ünlü Denizli'de 2015 yılında önemli bir proje hayata geçecek. 

Denizli'yi termal sağlık şehri yapma projemiz var. Bu kapsamda Denizli'de 1 milyon metrekare alanda, 14 bin yatak kapasiteli termal tesisi kuracağız" dedi.


Denizli'nin Sesi 


Geri Dön