Kent Haberleri

Denizli'de özelleştirilen toplu ulaşım hizmeti sona erdi!

Denizli Belediyesi, şehiriçi ulaşım hizmeti veren Turex firmasından ulaşım haklarını kendi uhdesine aldı. Bundan böyle toplu ulaşım hizmeti, belediye tarafından verilecek. Başkan Zolan, kararın tamamen Denizli'nin menfaatine olduğunu belirtti...


Denizli Belediyesi, şehiriçi ulaşım hizmeti veren Turex firmasından ulaşım haklarını kendi uhdesine aldı. Bundan böyle toplu ulaşım hizmeti, belediye tarafından verilecek. Şirket bünyesinde çalışan şoförlerle biraraya gelerek sıkıntı ve taleplerini dinleyen Belediye Başkanı Osman Zolan, bir süredir otobüslerle ilgili yoğun şikâyetler aldıklarını, bunları çözmek amacıyla denetimlerini arttırdıklarını ve fizibilite çalışmasının ardından toplu ulaşım hizmetini kendileri yapmaya karar verdiklerini söyledi.


Almış oldukları bu kararın tamamen Denizli'nin menfaatine olduğunu ifade eden Başkan Zolan, otobüs hizmetinin kendileri tarafından verilmesiyle halkın daha sağlıklı ve huzurlu bir ortamda yolculuk etme imkanı bulacağını belirtti. Denizli'nin her geçen gün büyüyen bir şehir olduğunu ve toplu ulaşıma talebin de buna bağlı olarak hızla arttığını, şehiriçinde hizmet veren otobüs sayısını kısa sürede 150'ye çıkaracaklarını kaydetti. Şehiriçi ulaşım hizmeti hakkını devralmaları karşılığında hiçbir ücret ödemeyeceklerini vurgulayan Zolan, herhangi bir sıkıntı yaşanmaması amacıyla yeni otobüsler gelene kadar ilgili şirkete ait otobüsleri kiralama yoluna gittiklerini söyledi. Osman Zolan, ''Almış olduğumuz bu karar, önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz ulaşım projelerinin de önünü açmış oldu. Denizlimiz bundan böyle toplu ulaşımda tüm Türkiye'de örnek gösterilen bir kent olacak. Halkımız, her zaman olduğu gibi yine bize inansın ve güvensin.'' dedi.


Cihan