27 / 04 / 2024

Denizli'de prefabrik ev dolandırıcılığı iddiası!

Denizli'de prefabrik ev dolandırıcılığı iddiası!

Denizli Acıpayam'da aralarında depremzedelerin de yer aldığı 30 kişi, prefabrik ev yaptırmak amacıyla para verdikleri kişi tarafından dolandırıldıklarını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.



Denizli'de, aralarında depremzedelerin de yer aldığı 30 kişi, prefabrik ev yaptırmak için para verdikleri kişi tarafından dolandırıldıklarını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İddialara göre, aralarında Acıpayam'da geçen yıl Mart'taki depremde ikametleri hasar gören kişilerin de olduğu 30 kişi, prefabrik ev sahibi olmak için S.T'ye ödeme yaptıklarını fakat bu kişi geçen sürede vaadini yerine getirmedi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, dolandırıldıklarını iddia eden vatandaşlar, suç duyurusunda bulunduktan sonra Denizli Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan Halime Avcı, geçen sene Nisan'ın sonunda prefabrik ev yaptırmak için S.T'ye başvurduklarını belirtti.

Mağdur olduklarını belirten Avcı, "Paramızı aldı ancak kendisine ulaşamıyoruz. Bunların içinde Acıpayam'daki depremzede kişiler de var. Hepimiz suç duyurusunda bulunduk. Ev sahibi olma hayalimiz suya düştü. Bizi mahvetti. Başka insanları da dolandırmasın, başkalarının canı yanmasın." diye konuştu.

Osman Şık da evlerinin depremde yıkıldığını, prefabrik ev için bu kişiye ödeme yaptığını fakat şimdi kendisine ulaşamadıklarını söyledi.

Yasin Kafes de ev için 75 bin TL ödeme yaptığını iddia ederek bu kişiden şikayetçi olduğunu söyledi.


Geri Dön