Kent Haberleri

Denizli'deki eski cezaevi Zeybek ve Etnografya Müzesi olacak!

Denizli'nin Tavas ilçesinde 2006 yılında boşaltılan cezaevi binasının "Zeybek ve Etnografya Müzesi" olarak hizmete açılması için çalışma başlatıldı.

Denizli'nin Tavas ilçesinde 51 sene cezaevi olarak kullanıldıktan sonra 13 yıl önce boşaltılan bina, Zeybek ve Etnografya Müzesi olarak yeniden hizmete açılacak.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Yaka Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı'nda 1955 yılında kurulan, 800 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 4 bin metrekare alana kurulu 90 mahkum kapasiteli Tavas Kapalı Cezaevi, 2006 yılında boşaltıldı.

Eski cezaevinde "Etnografya ve Zeybek Müzesi" kurulması için çalışma yürüten Tavas Belediyesi, Milli Emlak Genel Müdürlüğünden tahsisi alarak proje çalışmalarını başlattı.

Proje ve peyzaj çalışmalarının ardından restorasyon için önümüzdeki aylarda inşaata başlanması planlanıyor.

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki cezaevinin bir yaşam merkezi olması için ter döktüklerini dile getirdi. 

Binada kent kültürünü, geleneğini anlatan gösterimlerin de yapılacağını aktaran Akyol, binanın bir bölümünü ise yöresel kış ürünleri pazarı olarak değerlendirmeyi planladıklarını söyledi. 

Cezaevi içinde bulunan hamam ve mutfaktaki taş fırının da aktif olarak kullanıma sunulacağını aktaran Akyol, "Burayı ruhuna uygun olarak kültürel anlamda geçmişimizi anlatabileceğimiz, aynı zamanda yeniden kullanabileceğimiz bir şekilde hizmete açmak istiyoruz." diye konuştu.