Kent Haberleri

Denizli'deki eski cezaevinin altı otopark üstü okul ve park oldu!

Denizli'de eski cezaevinin yıkıldığı bölgede yeraltına bin 200 araç kapasiteli ilk katlı otopark, üstüne ise bir anaokulu ve halkın nefes alabileceği bir park inşa edildi...


Denizli'nin ilk yeraltı katlı otoparkı olma özelliği taşıyan ve günlük 2 bin aracın giriş çıkış yaptığı 'Hasan Gönüllü Katlı Otoparkı', bölgenin otopark sorununa çare oldu. 


Denizli Belediyesi tarafından eski cezaevi binası yerine yaptırılan, araç ve insan yoğunluğunun fazla olduğu Bayramyeri, Doktorlar ve Saltak caddesine hizmet veren otoparkın üzeri de 'Hayme Hatun Ana Okulu' ve yeşiliyle kentin çehresini güzelleştiren bir park olarak hizmet veriyor. Eski cezaevi alanında yaptıkları dönüşümle 4 yıldan bu yana bölgenin, vatandaşların uğrak yeri haline geldiğini belirten Belediye Başkanı Osman Zolan, "İşyeri yoğunluğunun fazla olduğu bölgede yerin altına yapılan 3 katlı otopark bin 200 araç kapasiteli. Gündüz araç ve nüfus yoğunluğunun artığı bölgede Hasan Gönüllü Katlı Otoparkı önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Buraya günlük ortalama 2 bin araç giriş çıkış yapıyor. Katlı otopark ayrıca devlet hastanesi aksında park yoğunluğunun yaşanmamasını sağlıyor. Vatandaşlardan bu yönde olumlu tepkiler alıyoruz" diye konuştu.


Bölgenin en modern anaokulu

Denizli'de son 10 yılda yaşanan değişimin en güzel örneğinin bu alanda verildiğini dile getiren Başkan Osman Zolan, "Bu kentte son 10 yılda inanılmaz işler yaptık. Bir zamanlar cezaevi olan bu mekan şimdi eğitim yuvası. Geçmişte çevresinden geçmeye çekinilen bir alanda şimdi çocuklar eğitim alıyor. Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci'nin belediye başkanlığı döneminde yapılan ve bölgenin en modern anaokulu olan Hayme Hatun Anaokulu, belediyemizce eğitime kazandırıldı. Okulumuz gelişmiş ülkelerdeki anaokullarında ne varsa aynısını bünyesinde barındırıyor" diye konuştu. 


Yeni Asır