Denizli'deki Güney Şelalesi yeni çehresiyle turizme hazırlanıyor!
Milli Parklar Genel Müdürlüğü' nün tabiat anıtı olarak tescil ettiği Denizli' deki Güney Şelalesi, 'heyelan' la yıkılması ve yerinin değiştirilmesinin ardından eski görünümüne kavuşmaya başladı...
Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün tabiat anıtı olarak tescil ettiği Denizli'deki Güney Şelalesi, heyelanla yıkılması ve yerinin değiştirilmesinin ardından eski görünümüne kavuşmaya başladı. İl merkezine 70, ilçe merkezine 3 kilometre mesafedeki şelale, 14 Mayıs 2013'te meydana gelen heyelanda yıkılmıştı. Denizli, Aydın ve Manisa Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından şelalenin yeri değiştirilerek yeniden su verildi. Denizli Valisi Abdülkadir Demir, çalışmaları yerinde incelemek üzere Güney ilçesine gitti. İncelemede Güney Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Özsoy, DSİ 212. Şube Müdürü Muhittin Püskül ve bölgeye yapılacak işletmelerin sahipleri de hazır bulundu.
Alanda incelemeler yapan Vali Demir, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Bölgeye yapılacak her düzenlemenin doğaya uygun tasarlanması talimatı veren Demir, “Geçtiğimiz yıl yaşanan doğa olayı ile Güney Şelalemiz zarar görmüştü. Kurumlarımızla yapılan koordineli çalışmalar sonucu bu doğa harikası şelalemizi tekrar kazandık. Şu an yapılan çalışmaların tamamlanması ile birlikte şelalemizi bu turizm sezonunda halkımızın hizmetine açmayı planlıyoruz.” dedi. Bölgenin şelale, piknik alanı ve baraj manzarası ile Türkiye’de bir eşinin daha bulunmadığını vurgulayarak, çalışmaların bu yönde daha itinalı yapılması konusunda görevlileri uyaran Vali Demir, tespit ettiği eksikliklerin en kısa sürede tamamlanmasını istedi.
Güney Şelalesi'nde, piknik alanına bin 300 metrekare ve yürüme yoluna bin 700 metrekare kayrak taşı döşeniyor. Şelaleyi aydınlatan iki projektör ve gece aydınlatma sistemleriyle bölgeye uygun ahşap restoran ve kafeterya yapılacak.
Bugün