28 / 04 / 2024

Denizli'deki üst yapı çalışmaları yazın tamamlanacak!

Denizli'deki üst yapı çalışmaları yazın tamamlanacak!

1,7 milyon metrekare alanda gerçekleştirilecek değişimi Denizli'nin yeniden yapılandırılması olarak niteleyen Başkan Nihat Zeybekci,' 2011 yazında bu kenti kimse tanıyamayacak' dedi



Denizli Belediyesi'nin kent merkezinde başlattığı üst yapı çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. 1,7 milyon metrekare alanda gerçekleştirilecek değişimi Denizli'nin yeniden yapılandırılması olarak niteleyen Başkan Nihat Zeybekci,' 2011 yazında bu kenti kimse tanıyamayacak' dedi.

Denizli Belediyesi kış koşullarına rağmen kent merkezinde yürüttüğü üst yapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 1,7 milyon metrekare alanda devam eden üst yapı çalışmalarında önemli bir mesafe kaydeden Denizli Belediyesi büyük bir şantiyeyi andıran kentte önemli bir değişimi gerçekleştiriyor. 10 farklı bölge için planlaması yapılan, zorlu kış koşullarına rağmen hız kesmeden şehrin 7 farklı bölgesinde sürdürülen üst yapı çalışmalarında ortaya çıkan görüntüler ise şimdiden vatandaşlardan büyük beğeni alıyor. Toplam bedeli 54 milyon lira olan proje ile şehrin çehresini değişeceğini dile getiren Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, ' 2011 yazında bu kenti kimse tanıyamayacak' dedi.

Denizli yenileniyor

Denizli'nin neredeyse tamamında sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Zeybekci, Deniz-li'nin tüm cadde ve so-kaklarının her şeyi ile yenilendiğini söyledi. Üst yapı çalışmaları ile birlikte kentin yeniden yapılandırıldığını belirten Başkan Zeybekci,' Son iki yıldır bu şehrin kentsel yapısını bozmadan geleceğe taşımak için inanılmaz yatırımlar yapıyoruz. Alt yapıda uyguladığımız köklü değişimle şehrin damarları olarak nitelendirdiğimiz içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının tamamını yeniledik. çok uzun yıllar bu kent bir daha alt yapı sorunu ile karşılaşmayacak. Ve geldik üst yapıya. şžimdi Denizli'nin tüm sokaklarını, tüm caddelerini yeniliyoruz. Kaldırımlardan yollara, peyzaj düzenlemesinden trafik akışını yönlendirmeye, yön levhalarından sokak aydınlatmasına, otobüs duraklarından vatandaşların soluklanmak için oturduğu banklara varıncaya kadar her şey yenileniyor. Bazı caddeler dışında bu şehrin tüm yollarını, kaldırımlar da dahil olmak üzere doğal bir malzeme olan taş ile kaplayacağız. Özellikle doğal taşı tercin ettik. Asfalt kullanımından kaçmıyoruz. çünkü asfaltın içinde bulunan kimyasal maddelerin yağmur suları ile birlikte yeraltı sularını kirletme olasılığından da göze hoş gelen bu malzemeyi seçerken ne kadar doğru bir iş yaptığımızı ortaya çıkan çalışmaları gördüğümüzde bir kez daha anladık. Tüm bu çalışmalar bittiğinde yani 2011 yazında bu kenti kimse tanıyamayacak' dedi.

Kışa rağmen

çalışmaların kış koşullarına rağmen büyük bir hız ile devam ettiğini be ¬lirten Başkan Zeybekci, üst yapı planlamasını şehri 10 farklı bölgeye ayırarak yaptıklarını bunlardan 7 tanesinde çalışmaların başladığını dile getirdi. Yapılan zaman planlamasına göre çalışmaların yürütüldüğünü aktaran Zeybekci, ' Toplam proje bedeli 54 milyon lira. Böylesine büyük bir proje sorunsuz devam ediyor. Zorlu kış koşullarına rağmen büyük bir hız ile ilerliyoruz. Denizli şuan koskoca bir şantiye görünümünde. şžehrin hemen hemen her yerinde hızlı bir çalışma temposu var. Bazı sıkıntılar yaşanmasına rağmen vatandaşlarımızın bize verdiği desteğe teşekkür ediyorum. Onlar da bizler gibi her şey tamamlandığında bu sıkıntılara değeceğine inanıyorlar. Tüm bu işler bittiğinde Denizli'nin her noktası birer cazibe merkezi haline gelecek. Denizlililer yaşadıkları sokaklardan, geçtikleri caddelerden yani bu şehirde yaşamaktan keyif alacak, gurur duyacak. Daha güzel, parmakla gösterilir bir Denizli'ye çok az kaldı' diye konuştu.

Rakamlarla Üst Yapı

Üst yapı çalışmaları
*1,7 milyon metrekarelik bir alanda gerçekleştiriliyor,
* 350 bin metrekarelik alan asfalt,
*300 bin metrekarelik alan traverten ve mermer ile kaplanacak.
*1 milyon 150 bin metrekarelik alan taş ile döşenecek.
*900 cadde ve sokakta çalışma yapılıyor
*200 adet iş makinesi
*100 teknik personel
*1200 işçi çalışıyor.
Star


Geri Dön