Kent Haberleri

Denizli’nin 2023 hedefi 5 yeni OSB!

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli’de kurulacak olan yeni organize sanayi bölgeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Tin, bölgeye 5 yeni OSB kurulacağını söyledi.

Denizli’nin sanayi alanında son yıllarda yaptığı atılımlar Türkiye’nin dikkatini çekmeye başladı. AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli’de kurulacak olan yeni organize sanayi bölgeleri hakkında bilgi verdi.


Tin, Denizli’nin ekonomik anlamda 2023 hedefinin 5 organize sanayi bölgesi ile güçlü bir ekonomiye sahip kent olmak olduğunu açıkladı.


Tin, “Hem Sayın Bakanımız Nihat Zeybekci hem de Milletvekili olarak şahsım her şeyden önce sanayici kimliğine sahibiz. Dolayısıyla sanayicinin yaşadığı zorluklarını, çektiği sıkıntıları yakından biliyoruz. Bu nedenle her zaman sanayicimizin yanında olmaya gayret ediyor, onların istekleri, talepleri doğrultusunda çalışmalar yürütüyoruz” şeklinde konuştu.


Denizli’deki organize sanayi bölgelerini resmileştirmek olduğunu vurgulayan Tin, “İlk hedefimiz organize sanayi bölgelerini resmileştirmek. Bunun için ilk adım olarak Çardak Organize Sanayi Bölgesi’nin resmileştirme çalışmalarını bitirdik ve Denizlili sanayicimize bin dönümlük araziyi kazandırdık” dedi. 


2023 yılına kadar Denizli’de organize sanayi bölgesi sayısını 5’e çıkaracaklarını söyleyen Tin, “İzmir yolu üzerinde oluşan sanayi alanımızla ilgili Gümüşler Islah Organize Sanayi Bölgesi ilan edilmesi konusunda çalışmalarımız var. Mermer Organize Sanayi Bölgesi, Gıda Organize Sanayi Bölgesi, Çardak Organize Sanayi Bölgesi ve Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmalarımızı tamamladığımızda Denizli’mizde 5 yeni Organize sanayi Bölgesi daha oluşmuş olacaktır'' ifadelerini kullandı.



Haber Denizli