İhale

Denizli'nin polis merkezleri yenileniyor!

Denizli'de 25 polis merkezinde fiziki iyileştirmeler devam ediyor

Denizli Emniyet Müdürü Atilla Çınar, yapılan çalışmalarla polis merkezlerinin, vatandaşların buluşma ve polisle kaynaşma yerleri haline getirildiğini söyledi.

Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, polis merkezleri ve personelin standartlarını, Avrupa normlarından daha üst seviyeye getirme mücadelesi verdiklerini, yoğun bir hizmet içi eğitim süreci ve merkezlerin fiziki iyileştirmesi çalışması başlattıklarını ifade etti.

İl genelinde 25 polis merkezinde fiziki iyileştirmelerin devam ettiğini belirten Çınar, bu çalışmalar için şimdiye kadar 600 bin lira harcandığını, bunun 3000 bin lirasını vatandaşların karşıladığını anlattı.

Polis merkezlerinin vatandaşların buluşma yerleri olduğunu dile getiren Çınar, şunları söyledi:
"Merkezlerde halkımızla polisimiz buluşacak, suça karşı birlikte etkin bir mücadele benimsenecek. Biz böyle düşünüyoruz, bunu da hayata geçirdik. Polis merkezlerimizde yapılan fiziki iyileştirmelerle lavabo, banyo ve tuvaletler beş yıldızlı otelden daha iyi oldu diyebilirim. 2009 ve 2010 yılı polis merkezleri yılı ilan edildi. Bütün polis merkezlerimizde ifade alma odaları, teşhis odaları, nezarethanelerimiz yönetmelikte belirtilen şartlara uygun hale getirildi. Polis merkezlerimizin hem iç hem de dış çevreleri kameralarla gözetim altına alındı. Bunda amaç şeffaf bir yönetimi, şeffaf bir uygulamayı her tarafa yayabilmek amacıyla yapıldı."

Merkezlerin sadece fiziki yapısının iyileştirilmesinin yeterli olmadığını, personelin de kalitesinin yüksek olması gerektiğini vurgulayan Çınar, bu amaçla hizmet içi eğitim çalışmalarına önem verdiklerini söyledi.

Çınar, şöyle konuştu:
"Polisimizi fiziki şartları düzgün olan mekanlarda, moral ve motivasyonları yüksek olarak çalıştırmayı hedefliyoruz. Personelimizi stresle mücadele, iletişim, halkla ilişkiler gibi ve mesleki mevzuatlar konusunda eğitiyoruz. Görevlerini daha iyi yapabilmeleri ve başarabilmeleri için arkadaşlarımıza elimizden gelen desteği veriyoruz."

-VATANDAŞLAR NE DİYOR?-
Bir iş nedeniyle ilk kez polis merkezine geldiğini söyleyen vatandaşlardan Volkan Böler, "Ben ilk defa polis merkezine geldim. İnsanların gözünde bir ön yargı vardır ya karakollarla ilgili, aslında öyle bir şey yok. Buraya geldiğinizde anlıyorsunuz bunu" dedi.

Öğretmenleriyle birlikte Bağbaşı Polis Merkezi'ni ziyaret eden Dr. Necdet Durmuş İlköğretim Okulu 7/C sınıfı öğrencileri de polisliğin zor olduğunu belirterek, aynı zamanda gururlanılacak bir meslek olduğunu ifade ettiler.

Öğrencilerden Kubilay Gökberk Özcanlı, "Dışarıdan baktığımızda soğuk bir yer gibi karakol, ama içeri girdiğinizde size iyi davranılıyor" dedi.
AA