Kent Haberleri

Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt'ten 6,7'lik yeni deprem uyarısı!

Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 6,7'lik bir deprem uyarısı yaptı. İşte Baturhan Öğüt’ün o paylaşımı…

Sivas'ta dün saat 11.29'de 4.7, saat 11.39'da ise 4.2 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamada ilk deprem yerin 10 km derinliğinde oluşurken, çevre illerden de hissedildi.  Yaşanan depremden sonra uzmanlardan da peş peşe açıklama geldi.

Yaptığı isabetli tahminlerile dikkat çeken Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt de resmi sosyal medya hesabı https://x.com/QuakeResearche üzerinden üzerinden yine çok önemli bir paylaşım yaptı.,

Baturhan Öğüt, yaptığı paylaşımda  Sivas'ta meydana gelen depremlerin olduğu deliler fayının tek seferde tek parça halinde kırılması durumunda ortalama 6,7'lik bir deprem üretebileceğini söyledi.



Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: 

Bugün Sivas'ta meydana gelen depremlerin olduğu deliler fayı tek seferde tek parça halinde kırılması durumunda ortalama 6,7'lik bir deprem üretebilir. Deliler fayı için bölgedeki şehirler depreme dayanıklı hâle getirilmelidir.

 

Baturhan Öğüt'ün paylaşımına şu yorumlar geldi:

Borcu olanlar dikkat! TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası bugün sona eriyor!

Parası olan konut aldı! Satışlar son 24 ayın en yüksek seviyesine çıktı!

TCMB faizi sabit tuttu! 500 bin TL’nin mevduat faiz getirisi tavan yaptı