11 / 10 / 2024

Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt'ten o bölge için 7 ve üzeri deprem uyarısı geldi!

Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt'ten o bölge için 7 ve üzeri deprem uyarısı geldi!

Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yaklaşık olarak 1,5 senedir Karadeniz'e dikkat edilmeli diye haykırdığını belirterek, Karadeniz'de 7,0 ve üzeri deprem üretecek ters bindirme ve doğrultu atımlı fayların mevcut olduğunu söyledi.




Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Bartın'ın Amasra ili açıklarında 4,8 büyüklüğünde büyüklüğünde deprem yaşandı.
 Bugün saat 10.16'da meydana gelen sarsıntının 9,33 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.

Yaptığı paylaşımlarla ve isabetli tahminleriyle dikkat çeken Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt  resmi sosyal medya hesabı https://x.com/QuakeResearche üzerinden üzerinden yine çok konuşulacak bir açıklama yaptı.

Baturhan Öğüt, yaptığı paylaşımda yaklaşık olarak 1,5 senedir Karadeniz'e dikkat edilmeli diye haykırdığını belirterek, Karadeniz'de 7,0 ve üzeri deprem üretecek ters bindirme ve doğrultu atımlı fayların mevcut olduğunu söyledi.


Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: 

Karadeniz'de Zonguldak-Bartın açıklarında 10/km derinlikte 5,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Batı Karadeniz çukuru içinde meydana gelen bu deprem bize Karadenizin deprem açısından riskli olduğunu tekrar hatırlattı. Yaklaşık olarak 1,5 senedir Karadeniz'e dikkat edilmeli diye haykırıyorum. Karadeniz'de 7,0 ve üzeri deprem üretecek ters bindirme ve doğrultu atımlı faylar mevcut. Daha önce bu büyüklükte meydana gelmiş depremler tsunami oluşturmuştur.
 

 

Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt'ün paylaşımına şu yorumlar geldi:

 

Konut satın alımından kiralamaya kadar kefil isteniyor! İslam Memiş uyarıyor! Alt tarafı bir imza deyip geçmeyin!

O bankadan kiracılara destek müjdesi: 10 bin TL'den fazla kira ödeyenler hemen bakın! 

İnşaat sektöründe yeni dönem! İnşaat ustaları için yetki belgesi zorunlu olacak!


Geri Dön