14 / 09 / 2024

'Deprem bile değil depremcik' diyen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Manisa depremi açıklaması: Sıkıntı yok!

'Deprem bile değil depremcik' diyen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Manisa depremi açıklaması: Sıkıntı yok!

AFAD Manisa'nın Akhisar ilçesinde 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan açıklama geldi. Ercan 'sıkıntı yok' diyerek vatandaşları uyardı.




AFAD, saat 03.36'da Manisa Akhisar'da 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Depremin derinliği 6.96 kilometre olarak ölçüldü. Depremin hemen ardından gözler deprem uzmanlarına çevrildi. Tekrar deprem olup olmayacağını merak eden vatandaşlar arama motorlarında araştırma yapıyor. Konuyla ilgili ilk açıklama  Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan geldi. 

Ercan, sosyal medya hesabından Manisa depremiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Meydana gelen depremle ilgili 'sıkıntı yok' diyen Ercan 'deprem bile değil depremcik' diyerek vatandaşların panik yapmamasını söyledi. İşte Ahmet Ercan'ın sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım....

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan @ovgunaercan
Midilli’de M3,1, Akhisar’da M3,9 ile 7 km’de kıpraşmış. Deprem bile değil depremcik. Sağlam yerde sağlam yapı. Oralarda diri kırık çok. Küçük bir gerginlik boşalması. Sıkıntı yok.

Manisa 4.2 büyüklüğünde sallandı: Yer Bilimleri Uzmanı, 5.5 büyüklüğünde depreme dikkat çekti ve 'Tehlikeli bölge' dedi!

6 Şubat'ın merkez üssüne 6.5 büyüklüğünde deprem uyarısı: Kahramanmaraş Fay Zonu kırılmadı, hazırlıklı olmak gerek! 

Geri Dön