29 / 06 / 2024

Deprem bilimci, 'Tarih tekerrür edecek' dedi: Beklenen İstanbul, Bingöl-Karlıova ve Tunceli depremlerinde süre doldu!

Deprem bilimci, 'Tarih tekerrür edecek' dedi: Beklenen İstanbul, Bingöl-Karlıova ve Tunceli depremlerinde süre doldu!

Prof. Dr. Naci Görür, Marmara ve İstanbul'a dikkat çekerek, en tehlikeli dediği yerleri de açıkladı. İşte deprem uzmanının o son dakika açıklaması... 



Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulundu ve risk altında olan yerler ile ilgili konuştu. 

Son günlerde deprem uzmanlarının en çok gündeme getirdiği yer Marmara oluyor. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 'asrın felaketi' şeklinde nitelendirilen depremlerin neden olduğu yıkım, beklenen büyük İstanbul depremini yeniden gündeme getirdi. 

Ayrıca, Görür söz konusu açıklamasında şu anda en çok endişe ettikleri yeri de açıkladı. 

Deprem bilimci, Tarih tekerrür edecek dedi: Beklenen İstanbul, Bingöl-Karlıova ve Tunceli depremlerinde süre doldu!

MARMARA VE İSTANBUL RESMEN BAĞIRIYOR

Ekonomimcom'da yer alan habere göre; Prof. Dr. Naci Görür, yaptığı son dakika açıklamasında "Eğer tarih tekerrür ederse bu bizim bir açıdan cehaletimizden olur. Tarihin tekerrür etmesi bir kaide değildir. Siz tarihten ders almazsanız, gerekeni yapmazsanız tarih tekerrür eder, aynı hataya bir kez daha düşersiniz. Biz tarih tekerrür etmesin diye bas bas bağırıyoruz" dedi ve Marmara'ya İstanbul'a dikkat edin, depreme hazırlayın dediklerini söyledi.

Bunu 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden önce de söylediğini dile getiren Görür, "Marmara'da önlem alın diyoruz ki 6 Şubat tekerrür etmesin, vatandaşlarımız ölmesin. Korkuyorum ki tarih yine tekerrür edecek" diye konuştu. 

Kahramanmaraş depremlerinin olacağını söylediklerinin altını çizen Görür, "Çok söyledik ancak kimseyi inandıramadık. Biz bu depremin geleceğini 24 Aralık 2020 Elazığ depreminin ardından 'Kahramanmaraş'ta, Malatya'da, Hatay'da deprem olabilir. Şu büyüklükte deprem olabilir tedbir alın' diyerek anlattık. Çünkü Elazığ depremi stres transferiyle orayı tehlikeye soktu. Hükümete raporlar ilettik. Depremin geldiğini görüyorduk. Gerekli uyarları haddinden çok yaptık" dedi ve kentlerin hazırlanmasını söylemelerine rağmen hiçbir şey yapılmadığını belirtti. 

Deprem bilimci, Tarih tekerrür edecek dedi: Beklenen İstanbul, Bingöl-Karlıova ve Tunceli depremlerinde süre doldu!

ERZİNCAN, BİNGÖL-KARLIOVA ARASINA UYARI 

Depremin Türkiye gerçeği olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Görür, çok endişe ettiği üç ili açıkladı. Koordinat olarak "Tunceli Yöresi" diyen Görür, "Erzincan, Bingöl-Karlıova arası endişe ettiğimiz bölge. Deprem meydana gelme periyodu dolmuş, tehlikeli bir duruma gelmiş artık. Deprem üretme zamanı sona ermiş" diye konuştu. 

'Marmara depremi mi daha yakın yoksa Tunceli'de beklenen deprem mi?' sorusunu da yanıtlayan Naci Görür, Onu kestirmek zor ama Marmara Bölgesi ve Tunceli yöresi dikkat etmemiz gereken bir durumda. Stratejik olarak ilk müdahale edeceğimiz yerler orası. Bizim söylediğimiz buraların deprem dirençli duruma getirilmesi" dedi. 

Mağdur ev sahibinden kiracıya yüzde 25 çıkışı: Bu sizin fırsatçılığınız  kusura bakmayın!

Akaryakıt fiyatları cep yakıyor! 18 Mayıs 2024 benzin, motorin ve LPG güncel fiyatları...

Kiraya yapılan 10 puanlık artış ölüm riskini yüzde 8 artırıyor!


 


Geri Dön