Kent Haberleri

Deprem bölgelerindeki lise öğrencileri için devlet üniversitelerinde ek kontenjan ayrılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesindeki lise öğrencilerine yönelik olarak, kendi illerindeki devlet üniversitelerinde ek kontenjan ayrılacağını duyurdu. Bu kontenjanlar, öğrencilerin başvurularında yüzde 25 ekstra bir yer sağlayacak. Deprem bölgesindeki devlet üniversitelerinde, bu öğrenciler için ayrılan yüzde 25 oranındaki kontenjanın genel yerleştirme dışında kalacağını belirtti

Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, depremzedeler arasında yer alan lise öğrencileri için devlet üniversitelerinde ek bir kontenjan oluşturacaklarını açıkladı. Deprem bölgesindeki devlet üniversitelerinde, bu öğrenciler için ayrılan yüzde 25 oranındaki kontenjanın genel yerleştirme dışında kalacağını belirtti.

 

Depremzede öğrencilere üniversite için özel kontenjan!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesindeki lise öğrencilerine yönelik önemli bir müjde verdi. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Deprem bölgesi illerimizdeki devlet üniversitelerimizde, bu öğrencilerimiz için genel yerleştirme dışında yüzde 25 oranında ayrı bir kontenjan ayıracağız. Bu öğrencilerimiz, ülke genelindeki sıralamanın dışında kendi aralarındaki puan önceliğine ve tercih sırasına göre ayrılan ilave kontenjanlara yerleşebilecek. Ayrıca özel üniversitelerin tamamındaki her programda bu öğrencilerimize 1'er kişilik yer tahsis edilecek. Toplamda 21 bin 560 öğrencimizin yararlanacağı bu kararların, 2023-2024 eğitim öğretim yılında üniversiteye yerleşecek gençlerimize hayırlı olmasını diliyoruz." dedi.

Bu sayede, bu öğrenciler ülke genelindeki sıralamanın dışında, kendi aralarındaki puan önceliğine ve tercih sırasına göre ayrılan ilave kontenjanlara yerleştirilebilecekler. Ayrıca özel üniversitelerdeki her programda bu öğrenciler için 1'er kişilik yer tahsis edileceği belirtildi. Toplamda 21 bin 560 öğrencinin yararlanacağı bu kararların, 2023-2024 eğitim öğretim yılında üniversiteye yerleşecek gençlere hayırlı olması temenni edildi.

Çalışmayan anneler için devletten 3.700 TL destek ödemesi yapılacak!
Evde bakım maaşı alanlara yeni destek uygulaması: Ek 1500 TL daha dağıtılacak!
Deprem bölgesindeki seçmenlerin demokratik sürece katılımı için 'Askıda Bilet' kampanyası Başlatıldı!