Genel

Deprem bölgesinde 20 bin gıda denetimi yapıldı

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında vatandaşlardan gelen ihbar ve şikayetleri değerlendiren Tarım ve Orman Bakanlığı 1084 personelle bölgedeki 10 ilde görev yapıyor.Ancak gerekli tedbirleri alan Tarım ve Orman Bakanlığı özellikle gıda konusunda kimseye göz açtırmıyor

Deprem sonrası oluşan kaos ortamı bir çok fırsatçının da ortaya çıkmasına neden oldu. Ancak gerekli tedbirleri alan Tarım ve Orman Bakanlığı özellikle gıda konusunda kimseye göz açtırmıyor. Bakanlık, vatandaşlardan gelen ihbar ve şikayetler sonucu bölgedeki 10 ilde 1084 personel ile 20 bin civarında denetim yaptı.

6 Şubat tarihinde yaşanan büyük depremler sonrasında yurt içinden ve dışından bölgeye yardımlar gelmeye devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı da 1084 kişilik özel ekip kurarak başta gıdalar olmak üzere gerekli denetimlerin yapılabilmesi amacıyla Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ'da çalışmalarını hızlandırdı.

AFAD ve Kızılay'ın yanı sıra gönüllüler tarafından yapılan yardımları da denetleyen ekipler, herhangi bir sağlık sorunu yaşanmaması için büyük gayret gösteriyor.

Yurt için gönderilen gıda malzemelerinin bulunduğu depoların yanı sıra ekmek üretim yerleri, yemek dağıtım noktaları ve yardım tırları da denetlenen alanlar arasında yer alıyor.

Vatandaşlardan gelen şikayet ve ihbarlar sonucu, Bakanlık tarafından görevlendirilen 1084 görevli personelle 19 bin 910 gıda denetimi gerçekleştirildi.

Yapılan denetimlerin dağılımı ise şöyle gerçekleşti: Gıda depolarında 4 bin 404, ekmek üretim yerlerinde 6 bin 330, yemek dağıtım noktaları ve çadır kentlerde 3 bin 439, yemek üretim yerlerinde 5 bin 5, yardım tırlarında 608, ihbar ve şikayetler çerçevesinde 124 denetim yapıldı.

Yapılan denetimlerin bölgedeki illere olan dağılımı ise şöyle: Adana 1243, Adıyaman 3 bin 399, Diyarbakır 999, Elazığ 84, Gaziantep 2 bin 597, Hatay 978, Kilis79 2, Kahramanmaraş 1430, Malatya 1220, Osmaniye 5 bin 441, Şanlıurfa 1727. Bakanlık ekipleri yaklaşan ramazan ayını da dikkate alarak gıda denetimlerine aralıksız devam ediyor.

 


 

 

 

REKABET KURUMU DA FAHİŞ KİRALAR İÇİN DEVREDE

Bu arada Rekabet Kurumu, Ankara'da faaliyet gösteren çalışan emlakçıların ve komisyoncuların, gayrimenkul satış ve kiralama ücretlerinde birlikte fiyat belirleyip, belirlemediklerini tespit amacıyla araştırma açılmasına karar verdi. Rekabet Kurumu, deprem sonrası emlak piyasasında yaşanan fiyat hareketliliğini de yakın takibe aldı.